09 Απριλίου 2015

Bloomberg: Η Ελλάδα δεν θα λάβει τα 800 - 900 εκατ. ευρώ που ζητά για τον ELA

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στράφηκε εκ νέου ενάντια στην πολιτική της ΕΚΤ, στιγματίζοντας την απόφασή της να είναι ιδιαίτερα «σφιχτή» ως προς την παροχή ρευστότητας στην Ελλάδα

Η Ελλάδα το πιθανότερο δεν θα λάβει τα κεφάλαια που έχει ζητήσει για τον ELA, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλούμενο πηγές της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει ο ELA να ενισχυθεί με ποσό που θα κυμανθεί μεταξύ 800 και 900 εκατ. ευρώ, κάτι, όμως, το οποίο δεν θεωρείται πιθανόν.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της ΕΚΤ θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στράφηκε εκ νέου ενάντια στην πολιτική της ΕΚΤ, στιγματίζοντας την απόφασή της να είναι ιδιαίτερα «σφιχτή» ως προς την παροχή ρευστότητας στην Ελλάδα και μάλιστα σε μία περίοδο όπου η χώρα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με εταίρους και πιστωτές.

«Η Ευρωζώνη μας διδάσκει τι σημαίνει το παράδοξο της ανεξαρτησίας της ΕΚΤ. Η προσπάθεια να απομακρυνθεί η Φρανκφούρτη από τους πολιτικούς έχει καταστήσει ιδιαίτερα «πολιτική» την κεντρική τράπεζα. Δεν κατηγορώ τη διοίκησή της. Στην προσπάθειά τους να διαχειριστούν (σ.σ. την κρίση) καθίσταται ιδιαίτερα πολιτικοί», υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας σε συνέδριο στο Παρίσι.