04 Απριλίου 2015

ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ!! ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΖΑΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ! "Αλλάζει τακτική το Μαξίμου και δεν θέλει έκτακτο Eurogroup - Der Spiegel: Χαρακτηρίζουν βελτιωμένη τη λίστα οι Θεσμοί"

"Αλλάζει τακτική" διαρρέει ο Τσίπρας και τα παπαγαλάκια το παπαγαλίζουν... δηλ. ρ παπαγάλοι αν δεν άλλαζε τακτική ο Τσίπρας, οι Ευρωπαίοι ήταν έτοιμοι να του κάνουν το χατίρι;

- H απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου- Ο υπουργός Οικονομίας, κ. Σταθάκης χαρακτήρισε διαχειρίσιμη την έλλειψη ρευστότητας της οικονομίας
- Η κυβέρνηση θέλει πρώτα να πληρώσει τη δόση των 450 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ πριν συνεδριάσει το Eurogroup
- Πηγές των Θεσμών αναφέρουν πως η λίστα της Αθήνας με τις μεταρρυθμίσεις είναι βελτιωμένη

Μετά τα δηλητηριώδη δημοσιεύματα περί Grexit και για σενάρια για διπλό νόμισμα, η Αθήνα φαίνεται πως τελικά σκοπεύει να αλλάξει τακτική, κάτι που επισημοποιήθηκε και από τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και όλο το οικονομικό επιτελείο το απόγευμα στο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, το Μαξίμου δείχνει πλέον πως δεν επιθυμεί να πραγματοποιηθεί ένα έκτακτο Eurogroup όσο η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτά τα στενά χρηματοδοτικά όρια, και θα περιμένει το επίσημο Eurogroup στις 24 Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας.

Έτσι η Αθήνα μέχρι τότε θα έχει προλάβει να εξυπηρετήσει τη δόση των 450 εκατομμυρίων ευρώ προς το ΔΝΤ, κάτι που θα σημάνει ένα μήνυμα προς τους δανειστές πως δεν είναι τόσο τραγική η κατάσταση, έτσι ώστε η κυβέρνηση να αποφύγει να βρίσκεται ξανά με την πλάτη στον τοίχο.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης μετά την τρίωρη σύσκεψη στο Μαξίμου χαρακτήρισε διαχειρίσιμη την έλλειψη ρευστότητας.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel επικαλούμενο πηγή του ευρωπαϊκού υπουργείου Οικονομικών, κατά πάσα πιθανότητα του γερμανικού, χαρακτηρίζεται βελτιωμένη η νέα λίστα 26 σελίδων που έστειλε η Αθήνα προς το Eurogroup.

Mάλιστα, η ίδια πηγή υπογραμμίζει πως εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές στην κοστολόγηση, αλλά οι μεταρρυθμίσεις αυτές έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, σημειώνονταςπως υπάρχει και πρόοδος, αλλά και δρόμος να διανυθεί.

Το ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού σημειώνει πως είναι φανερό πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να σπάσει κάποια ταμπού, όπως η ελεύθερη πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς φοροφυγάδων.

Την ίδια ώρα, ο βέλγος υπουργός Οικονομικών με δηλώσεις του στο Spiegel Online αποσαφηνίζει πως εάν η Ελλάδα παραβιάσει τις δεσμεύσεις της τότε τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα και ένα ενδεχόμενο Grexit.

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος
newsit.gr