18 Απριλίου 2015

ΩΧ! ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΣΕ ΚΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ! Στρατούλης: Δεν θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις που θέλουν Ομπάμα και Μέρκελ -Το Reuters γράφει βλακείες

Οι τέσσερις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει η κυβέρνηση αποτελούν... Σινικά Τείχη, τόνισε ο Δημήτρης Στρατούλης, που έκανε λόγο για ομοβροντία πιέσεων και εκβιασμών από τους δανειστές.

«Δεν θα κάνουμε εμείς τις μεταρρυθμίσεις που θέλουν ο Ομπάμα και η Μέρκελ, θα κάνουμε αυτές που θέλει ο ελληνικός λαός», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Η Γερμανία με πολιτικές ρήξης οδήγησε την Ευρώπη σε δυο Παγκόσμιους πολέμους. Δεν θα φτάσουμε στο αμήν για να καταστραφεί η Ευρωζώνη. Θα υπάρξει συμβιβασμός», πρόσθεσε ο κ. Στρατούλης.

Διαψεύδοντας τις πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός είπε την Παρασκευή σε υπουργούς ότι πάμε σε συμφωνία υποχώρησης, πρόσθεσε: «Αυτό που μας είπε είναι ότι πάμε σε μία θετική συμφωνία χωρίς να υπερβούμε τις κόκκινες γραμμές».

Ο αναπληρωτής υπουργός τάχθηκε κατηγορηματικά κατά νέων εκλογών ή δημοψηφίσματος, αλλά επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπουν τέλη για την ενίσχυση του ασφαλιστικού, όχι όμως σε τραπεζικές συναλλαγές.

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα του Reuters, για πληρωμή μισθών και συντάξεων με IOU, χαρακτήρισε αυτό το σενάριο ως βλακείες και πρόσθεσε ότι οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά και «ο λαός δεν θα μείνει ξεκρέμαστος».

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Αδωνι Γεωργριάδη, πως «τα χημικά του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βιταμίνες», ο κ. Στρατούλης απάντησε ότι ο κ. Γεωργιάδης «θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του γιατί τέτοιες δηλώσεις δημιουργούν ακροδεξιά στοιχεία και έχουν αντίκτυπο και στο κόμμα του, καθώς τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας συνεχώς μειώνονται», ενώ τον προειδοποίησε ότι αν συνεχίσει έτσι, το κόμμα θα πέσει στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, σημείωσε επίσης ότι: «Ο αγωγός θα γίνει για να συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας και να δουλέψουν 22.000 άνθρωποι με νέες θέσεις εργασίας για να γίνει η χώρα μας ενεργειακός κόμβος, έτσι ώστε να έχει πιο φθηνό φυσικό αέριο και να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή. Τα όποια χρήματα δοθούν θα είναι προκαταβολή έναντι των κερδών που θα έχει η χώρα για την παραγωγική της ανασυγκρότηση και όχι για τους πιστωτές».