Όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας, άνθρωποι είμαστε. Και οι πολιτικοί άνθρωποι είναι.
Ακόμα κι όταν ανεβαίνουν στην εξουσία δεν εγκαταλείπουν τις παλιές καλές συνήθειες, όπως τα αθώα ψεματάκια. Τα οποία, αν τα πεις μια φορά, πρέπει να τα λες εφ΄ όρου ζωής.
Να, ας πούμε ότι σε ρωτούν πότε γεννήθηκες. Απαντάς το 1942 ενώ έχεις γεννηθεί τέσσερα χρόνια νωρίτερα. Βέβαια, καμιά φορά τα λες… και σε προχωρημένη ηλικία, αρκεί να υπάρχει λόγος.
Αλλά ποιο λόγο ο Αλέκος Φλαμπουράρης, κοτζάμ υπουργός Επικρατείας, πνευματικός-πολιτικός πατέρας του πρωθυπουργού να κάνει κάτι τέτοιο; Τις προάλλες ένας φίλος με πληροφόρησε ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη στην «Καθημερινή», στην οποία η είδηση κρύβεται στο βιογραφικό.
Ψάχνοντας το βιογραφικό στάθηκα και στην ημερομηνία γέννησης. 1942 έγραφε. Αφού δεν βρήκα την είδηση αλλού, άρχισα να ασχολούμαι με την ημερομηνία γέννησης. Υπάρχει ένα κρατικό αρχείο στο οποίο αν βάλεις το ονοματεπώνυμο μπορείς να επαληθεύσεις το έτος γεννήσεως. Βάζω λοιπόν κι εγώ τα στοιχεία του υπουργού και έτος γεννήσεως 1942. «Δεν υπάρχει εγγραφή», ήταν η απάντηση. Άρχισα να ψάχνω πέντε χρόνια πάνω, πέντε χρόνια κάτω. Μέχρι το 1947, δεν βρήκα τίποτα.
Συνέχισα ανάποδα. Φθάνοντας στο 1938, βρήκα όλα τα στοιχεία του υπουργού. 1938, λοιπόν αλλά στο βιογραφικό του στην «Καθημερινή» αναφερόταν 1942. Τώρα, αν λάθος έκανε η εφημερίδα ή του άρεσε η δημοσιογράφος και είπε να κρύψει λίγα χρονάκια με ένα μικρό και αθώο ψεματάκι, αυτό δεν το αποκάλυψε η έρευνα.
Στο google αναγράφεται μόνο ότι γεννήθηκε στην Αθήνα. Ίσως αποκαλύψει ο ίδιος την ηλικία του… σε κάποια άλλη συνέντευξη! Από τα συμφραζόμενα, πάντως…
Πηγή: http://agenda-news.gr