18 Μαΐου 2015

ΓΑΤΑΚΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ! Χωρίς καμία διαδικασία 18 στελέχη ακολουθούν τον Α/ΓΕΕΘΑ στην ΕΕ

Το “χατήρι” του ΓΕΕΘΑ θα κάνει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ εις βάρος όσων προβλέπουν με σαφήνεια και καθαρότητα οι διαδικασίες, οι κανονισμοί και ο νόμος. Η λίστα των 18 στελεχών που έχουν επιλεγεί χωρίς να έχει γίνει καν προκήρυξη θέσεων θα εγκριθεί από τους υπουργούς -παρά τις δήθεν ενστάσεις- κι έτσι θα ακολουθήσουν τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο στη νέα του θέση στην ΕΕ!

Το ταλέντο του Α/ΓΕΕΘΑ να πείθει για τις απόψεις του διαφορετικούς υπουργούς, διαφορετικών κυβερνήσεων είναι πραγματικά προσόν που ελπίζουμε ότι θα διατηρήσει και στη νέα του θέση στην Ευρώπη , προς όφελος της χώρας. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος φέρεται να έχει πειστεί ότι το επιτελείο που θα ακολουθήσει τον Μ.Κωσταράκο στην Ευρώπη μπορεί να είναι και πολυπληθές και να επιλεγεί εκτός προβλεπόμενων διαδικασίων.

Όμως πέρα από τις “διπλωματικές αρετές” του Α/ΓΕΕΘΑ η πραγματικότητα είναι ότι το μήνυμα που λαμβάνουν πλέον όλα τα ικανά στελέχη των ΕΔ είναι ότι η αξιοκρατεία την οποία παρέχουν έστω σε κάποιο ποσοστό οι προβλεπόμενες διαδικασίες και κανονισμοί δεν είναι ποτέ δεδομένη !

Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν τα ονόματα τα οποία έχει επιλέξει το ΓΕΕΘΑ έχουν προσόντα . Αυτό θα έλειπε να μην είχαν . Το θέμα είναι ότι δεν τηρείται απολύτως τίποτα από τα προβλεπόμενα, τα οποία υποτίθεται εξασφαλίζουν την επιλογή των καλύτερων στελεχών για τις θέσεις του εξωτερικού. Πόσο μάλλον για θέσεις στο επιτελείο του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ. Γιατί αποφεύγει τις προβλεπόμενες διαδικασίες το ΓΕΕΘΑ; Αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχουν πολλοί καλύτεροι απ΄ όσους έχει επιλέξει χωρίς καμία διαδικασία; Έχουμε υπερπληθώρα ικανότατων στελεχών με τεράστια προσόντα . Γιατί δεν πρέπει να έχουν την ευκαιρία να τα αναδείξουν;

Ας το πάρουμε απόφαση λοιπόν κι εμείς και κυρίως τα στελέχη των ΕΔ ότι σ΄ αυτή τη χώρα νόμοι,κανονισμοί και διαδικασίες υπάρχουν μεν ,αλλά δεν σημαίνει ότι εφαρμόζονται κιόλας.

Τουλάχιστον η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ας μας ενημερώσει κάποια στιγμή για το ετήσιο κόστος της θέσης του νέου προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ. Κόστος που επιβαρύνει την Ελλάδα. Για να ξέρουμε πόσο θα μας κοστίσει η θέση αλλά και για να μπορέσουμε να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης με το κόστος που είχαν άλλες χώρες όπως η Γαλλία την οποία διαδεχόμαστε στην προεδρια της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ.