10 Μαΐου 2015

ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ 5 ΔΙΣ-Ξανά στη Ρωσία ο Αλ. Τσίπρας τον Ιούνιο

Όλο το ζουμί και το ξεβράκωμα της προπαγάνδας του παπαγάλου Χατζηνικολάου για τα "5 δις άμεσης ρευστότητας" στην τελευταία παράγραφο

Την Αγία Πετρούπολη θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις 18 - 20 Ιουνίου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Οικονομικού Φόρουμ της πόλης.
Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, η σχετική πρόσκληση επιδόθηκε στον κ. Τσίπρα από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τις συνομιλίες που είχαν τον Απρίλιο στο Κρεμλίνο.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να είναι ένας από τους τιμώμενους πολιτικούς ηγέτες του Φόρουμ που διοργανώνεται ετησίως υπό την αιγίδα της ρωσικής προεδρίας στην ιδιαίτερη πατρίδα του Πούτιν, με τον οποίο θα συναντηθεί εκ νέου κατ' ιδίαν.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ηγέτες είχαν προ ημερών τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία επικεντρώθηκαν σε ζητήματα ενεργειακής συνεργασίας.

Όπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της κυβέρνησης για συμμετοχή -με εταιρεία του Δημοσίου- στον φορέα κατασκευής του ελληνικού αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την πρόθεσή του να στηρίξει ένα σχέδιο χρηματοδότησης προς την ελληνική εταιρεία κατασκευής του αγωγού και να εξοφληθεί ενδεχομένως από τα κέρδη της εταιρείας από τη λειτουργία του.