05 Μαΐου 2015

BINTEO-Θεοδωράκης: Ευρώ πάση θυσία-Όσο καθυστερούν, τόσο αυξάνονται τα μέτρα-Ο Καμμένος είναι ακροδεξιός, ρατσιστής-Αντέδρασε μέσω twitter ο Πανάρας

Όσο καθυστερεί η διαπραγμάτευση, θα μπαίνουν και άλλα μέτρα

«Έγνοια ενός ηγέτη πρέπει να είναι η κοινωνία και όχι το κόμμα», δηλώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι δεν είχε σχέδιο και έχει στραμμένα τα αυτιά του στις συνιστώσες.

Ευρώ πάση θυσία

«Ευρώ πάση θυσία, γιατί ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος της κόλασης. Κακώς η κυβέρνηση δεν διευκρινίζει ποιος είναι ο άλλος δρόμος και βλέπουμε όλο και πιο πολύ, άνθρωποι στην Ελλάδα να φλερτάρουν με το ενδεχόμενο, τι έχουμε να χάσουμε από την δραχμή;», δήλωσε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό", ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος αν η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο Ευρώ.



"Η κυβέρνηση πήγε απροετοίμαστη στη διαπραγμάτευση", επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel, προσθέτοντας ότι έχασε πολλά σε αυτό το διάστημα, καθώς, όπως είπε, "η Ευρώπη ήθελε τον Τσίπρα" αλλά ο πρωθυπουργός έχασε χρόνο και "όσο καθυστερεί θα του βάλουν και άλλα". Κατά την άποψή του, "η Ελλάδα χάνει έδαφος", καθώς εξασθενεί η οικονομία και η κοινωνία της. Και όπως συμπλήρωσε, πρέπει να απολογηθούν τα στελέχη της κυβέρνησης "που... κατάφεραν να είμαστε μόνοι μας στις διαπραγματεύσεις, χωρίς ούτε ένα σύμμαχο, χωρίς καν το... δωδεκάρι της Κύπρου".

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να καταλήξει σε έναν καλό συμβιβασμό για δύο λόγους: πρώτον επειδή δεν είχε ολοκληρωμένο σχέδιο, παρότι ζητούσε εκλογές επί δύο χρόνια, και δεύτερον επειδή έχει συνέχεια στραμμένα τα αυτιά του προς τις συνιστώσες. "Έγνοια ενός ηγέτη πρέπει να είναι η κοινωνία και όχι το κόμμα. Τα κόμματα είναι οδυνηρές μειοψηφίες", τόνισε.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας δεν μπορεί να λένε ότι δεν ήξεραν", ανέφερε. "Εμείς τους είχαμε προειδοποιήσει ότι ούτε ο κατώτατος μισθός μπορεί να αυξηθεί, ούτε ο ΕΝΦΙΑ είναι δυνατόν να καταργηθεί".

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απέρριψε τα περί Μετώπου των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Δεν είμαστε ίδιο μαγαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ". "Εμείς", πρόσθεσε, "μπήκαμε στην πολιτική επειδή ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος τα είχαν κάνει χάλια".

Στο ερώτημα αν θα δεχόταν να μπει στην κυβέρνηση, απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι για να μπούμε πρέπει να ξέρουμε τη διαδρομή και αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από εκείνη που οδηγεί στην ανάπτυξη

«Ο Καμμένος έδωσε εντολή να γίνει επιτάφιος σε χωριό που ζουν μουσουλμάνοι»-Αντέδρασε μέσω twitter ο Πανάρας

​Σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου των ΑΝΕΛ,Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σ.Θεοδωράκης.

Ο κ.Θεοδωράκης είπε πως ο κ.Καμμένος έχει «εθνικιστικές, ακροδεξιές, ρατσιστικές απόψεις» που είναι επικίνδυνες για την χώρα.

«Δεν έχω μίσος για τον Καμμένο, δεν τον ξέρω προσωπικά, δεν του έχω δώσει ποτέ το χέρι μου» είπε ο κ.Θεοδωράκης, χαρακτηρίζοντας «ακροδεξιό κόμμα» τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Μάλιστα, ο κ.Θεοδωράκης κατηγόρησε ευθέως τον κ.Καμμένο για ένα «ακραίο» και «επικίνδυνο» περιστατικό που συνέβη στο "αμιγώς μουσουλμανικό χωριό της Ξάνθης" Εχίνος, την Μεγάλη Παρασκευή.

«Μαζεύτηκαν απόστρατοι από τις γύρω περιοχές, έστειλε ο Καμμένος και μια μικρή δύναμη στρατιωτών και με μια μπάντα έκαναν για πρώτη φορά περιφορά του επιταφίου σε όλο το μουσουλμανικό χωριό. Προσπάθησε να ανάψει ένα σπίρτο σε μια πυριτιδαποθήκη. Αυτά τα πράγματα είναι επικίνδυνα… Τα είχα πει στον κύριο Τσίπρα, όπως και του είχα πει για τις επικίνδυνες δηλώσεις Καμμένου στην Κύπρο (ο πρόεδρος τον ΑΝΕΛ είχε πει στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι για να προχωρήσουμε σε συνομιλίες απαιτείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κύπρο ως κράτος, και ως ένα μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης)» είπε ο κ.Θεοδωράκης.

Οι δηλώσεις του κ.Θεοδωράκη, προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου των ΑΝΕΛ, ο οποίος μέσω twitter έγραψε πως αυτά που λέει ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ «δεν έχουν καμία σχέση με διαταγές του ΥΠΕΘΑ».
«Αλίμονο αν διατάσσω και για τον Επιτάφιο» πρόσθεσε ο κ.Καμμένος.