02 Μαΐου 2015

Σφαγή Ταφύλλη-Αρχηγών για το ποιος θα υπογράφει πρώτος και ο Καμμένος παρατηρητής

Η μάχη που γίνεται στο ΥΠΕΘΑ για τον ρόλο που θα έχει ο γνωστός ΣΥΡΙΖΑίος, συνεργάτης της Lockheed, Γενικός Γραμματέας Γιάννης Ταφύλλης είναι μόνιμη μετά από τον διορισμό του. Δεν είναι μυστικό κι ας μην το αποδέχονται δημοσίως ούτε από το ΥΠΕΘΑ,ούτε από το περιβάλλον του Ταφύλλη ότι για τις αρμοδιότητες του Γενικού Γραμματέα υπήρχαν διαφωνίες.

Ο Πάνος Καμμένος δεν ήθελε να έχει το ΥΠΕΘΑ Γενικό αλλά Ειδικό Γραμματέα, με αρμοδιότητες μόνο στο πολιτικό προσωπικό. Κι αν θυμηθούμε τι είχε πει σε τηλεοπτική του εμφάνιση αυτό πιστεύει ότι έχει. Ο κ.Καμμένος απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα που προέκυψε μέσω δημοσιεύματος που ενέπλεκε τον κ.Ταφύλλη με εξοπλιστικά προγράμματα είχε απαντήσει ότι “έχει αρμοδιότητες μόνο για το πολιτικό προσωπικό”.

Στην “γραμμή” Καμμένου είναι και ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος, αλλά και ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ οι οποίοι έχουν ζητήσει η υπογραφή Ταφύλλη να έπεται των δικών τους. Η συζήτηση αυτή είχε γίνει από την εποχή που ο Αντώνης Σαμαράς είχε διορίσει τον Αντώνη Οικονόμου Γενικό Γραμματέα με πολλές και ουσιαστικές αρμοδιότητες. Η συζήτηση τότε είχε γίνει σε επίπεδο αποστράτων που είχαν διαμαρτυρηθεί. Από την ιεραρχία δεν είχε διαρρεύσει κάποιο κλίμα δυσαρέσκειας. Τώρα φαίνεται ότι η κατάσταση είναι πιο “βολική” κι απ΄ ότι μαθαίνουμε από το ΓΕΕΘΑ επιμένουν στην άποψη να έπεται η υπογραφή του Γενικού Γραμματέα.

Συμπέρασμα; Φαίνεται ότι τα…λύσαμε όλα για την Άμυνα και μένει να λύσουμε και ποια υπογραφή απαιτείται. Ολοι οι ενδιαφερόμενοι καλό είναι να αφήσουν στην άκρη τις ανούσιες αντιπαραθέσεις και να δουν τι θα πράξουν για να επιλύσουν τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό των ΕΔ. Ειδικά οι του ΓΕΕΘΑ που είναι και “παλιοί” έχουν μεγάλες ευθύνες,αλλά και οι “νέοι” που ήρθαν τώρα καλό είναι ασχοληθούν με την ουσία.