02 Μαΐου 2015

ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΙΔΕΕΣ Ο ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ! Βενεζουέλα: Με δακτυλικά αποτυπώματα η αγορά φαρμάκων

Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ελλείψεις που υπάρχουν στη χώρα

Νέο σύστημα στην αγορά φαρμάκων υιοθετεί η Βενεζουέλα αφού απαιτεί από τους πολίτες τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα για την αγορά φαρμάκων.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η έλλειψη φαρμάκων στη χώρα έχει αφήσει αρκετούς ασθενείς χωρίς την κατάλληλη θεραπεία για τη πάθησή τους. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έθεσε ήδη σε εφαρμογή το σύστημα SIAMED, με την ελπίδα να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις που έχουν ήδη οδηγήσει σε θανάτους και περιττές χειρουργικές επεμβάσεις.

«Είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε τα φάρμακα στους ασθενείς», δήλωσε η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της χώρα, Gabriela Espinoza. «Καλωσορίζουμε την απόφαση του υπουργείου να θέσει σε λειτουργία το αυτό το σύστημα», πρόσθεσε.

Τον Μάρτιο, ο πρόεδρος της χώρας, Maduro,  ανακοίνωσε πως θα τοποθετούνταν 20.000 σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων και σε παντοπωλεία σε ολόκληρη τη χώρα, ώστε να εφαρμοστεί ένα σύστημα αγοράς τροφής «με δελτίο».

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση ευελπιστεί πως θα αποτρέψει την υπερ-αγορά τροφίμων και θα καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο και τη «μαύρη» αγορά.