19 Μαΐου 2015

Άγριο "κράξιμο" Λοβέρδου σε Κασιμάτη - "Είσαι γενίτσαρος και ζητάς τον αποκεφαλισμό του Παπανδρέου"!

Η σφοδρή επίθεση του Ανδρέα Λοβέρδου με την Νίνα Κασιμάτη ξεκίνησε στην εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια και κορυφώθηκε στο... twitter!

Με βαρείς χαρακτηρισμούς μεταξύ δύο πρώην «συντρόφων» συνεχίζεται σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Νίνα Κασιμάτη, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχαν άγριο καβγά με ανταλλαγή βαρύτατων χαρακτηρισμών όπως «επαγγελματίας ΠΑΣΟΚ» και «γενίτσαρος».

Το χρονικό του άγριου καβγά!

Όλα ξεκίνησαν όταν η κ. Κασιμάτη στην τοποθέτηση της τόνισε πως το έργο της επιτροπή θα είναι χρήσιμο στις επόμενες γενιές ώστε «να μην επιτρέψουν την μετατροπή του κράτους σε κράτος εκτάκτου ανάγκης. Να αποτρέψουν την μετατροπή της κοινωνίας σε καιάδα. Να τσακίζουν τους σύγχρονους Καιάδες του φασισμού και να μην ξαναβάλουν την Δημοκρατία στο απόσπασμα όπως συμβαίνει τα τελευταία πέντε χρόνια».

«Ακούσαμε την φωνή του γενιτσαρισμού. Η κ. Κασιμάτη υπήρξε ακραία υποστηρικτής του Γιώργου Παπανδρέου. Βάλατε εισηγήτρια μια γενίτσαρο που υπήρξε η φανατικότερη υποστηρικτής του Παπανδρέου» απάντησε ο Ανδρέας Λοβέρδος και το κλίμα δυναμιτίστηκε ακόμη περισσότερο.

«Οι πολίτες γνωρίζουν καλά από πού προέρχομαι. Το ΠΑΣΟΚ για κάποιους δεν ήταν επάγγελμα αλλά ιδεολογία. Αρκετά με την καραμέλα του Παπανδρέου. Είναι γνωστό ότι το 2007 υποστήριξα τον Παπανδρέου μέσα σε ένα πλαίσιο που όταν το ακύρωσε αποχώρησα. Δεν έχω να απολογηθώ σε κανένα. Οι ψηφοφόροι που οδήγησαν στην κατάρρευση του ψευδώνυμου ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη απαντήσει» ανταπάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας νέα έκρηξη του Α. Λοβέρδου.

«Η φανατικότερη υποστηρικτής του Παπανδρέου τώρα τον θέλει στο κρατητήριο» σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Θεωρείτε ότι έτσι θα γίνετε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;» επανήλθε η κ. Κασσιμάτη.

Παράλληλα ο κ. Λοβέρδος κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για.. «παιχνίδι σκοπιμοτήτων» και ότι στο στόχαστρο του επιδιώκει να βάλει κυρίως την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ καθώς το αντικείμενό της Επιτροπής αναφέρεται μόνο στο πρώτο μνημόνιο και στο PSI και όχι στο δεύτερο μνημόνιο. Ενώ, σημείωσε πως η στόχευση της κυβερνητικής παράταξης είναι «να αποφύγει την επέκταση της δεύτερης δανειακής σύμβασης που έφερε η δική σας κυβέρνηση».

Η επίθεση όμως του Ανδρέα Λοβέρδου δεν έμεινε μόνο στην αίθουσα της εξεταστικής επιτροπής, αφού τα σχόλιά του δημοσίευσε και στο twitter!