21 Μαΐου 2015

ΝΔ: Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι θέλουν να κάνουν πρέσβη τον Άρη Σπηλιωτόπουλο

«Μέσα σε 100 μέρες έχουμε κατάρρευση της διεθνούς εικόνας της χώρας. Δεν πάμε καλά ούτε μέσα, ούτε έξω» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος

«Μόνο ως μπαγιάτικο πρωταπριλιάτικο αστείο μπορώ να το εκλάβω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ισχύει» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας την πληροφορία ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ορίζει πρέσβη εκ προσωπικοτήτων τον Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Σε συνέντευξη Τύπου του συντονιστή Εξωτερικών και Αμυνας της ΝΔ Κώστα Τασούλα και του
τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργου Κουμουτσάκου, τα στελέχη της ΝΔ αναφέρθηκαν στην ασκούμενη εξωτερική πολιτική από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Μέσα σε 100 μέρες έχουμε κατάρρευση της διεθνούς εικόνας της χώρας. Δεν πάμε καλά ούτε μέσα, ούτε έξω» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Θέλουμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου» επισημαίνοντας ιδιαίτερα την απαξιωτική για την Ελλάδα -όπως είπαν- περιπέτεια του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

«Μας λυπεί βαθύτατα που για πρώτη φορά Αμερικανός υπουργός Άμυνας ακυρώνει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή συνάντηση με ομόλογό του από κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ» συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι στο λυπηρό αυτό γεγονός για τη διεθνή εικόνα της χώρας, προστίθεται η πρωτοφανής και τραγελαφική ιστορία για λαθρο-καταγραφή των εργασιών του Eurogroup από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Μας ξάφνιασε αρνητικά η πρεμούρα να δοθούν προκαταβολές για το πρόγραμμα της ανακατασκευής των αμερικανικών αεροσκαφών P-3B σχολίασε ο Κώστας Τασούλας αναφερόμενος στο πρόγραμμα των 500 εκατ.δολαρίων για την αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας ηλικίας 50 ετών.

Γρηγόρης Τζιοβάρας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ