18 Μαΐου 2015

Η γελοία Κατριβάνου κατηγορούσε τη ΝΔ στους Γάλλους και ο Τζαβάρας της την έπεσε

Καβγάς Κατριβάνου -Τζαβάρα μπροστά σε Γάλλους

«Είναι πολιτικά χυδαίο και θεσμικά απαράδεκτο να κατασυκοφαντείς την ελληνική δημοκρατία σε ξένους επίσημους επισκέπτες», απαντά η ΝΔ

Μαλλιά κουβάρια μπροστά στα έκπληκτα μάτια Γάλλων αξιωματούχων έγιναν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στη Βουλή. Κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής όπου φιλοξενούνταν μέλη του Εθνικού Ινστιτούτου Ανωτέρων Μελετών Ασφάλειας και Δικαιοσύνης της Γαλλίας στο οποίο μετέχουν σημαίνουσες προσωπικότητες του γαλλικού κράτους η κα Βασιλική Κατριβάνου εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην ΝΔ αποδίδοντάς της «ακροδεξιά ιδεολογία» με αποτέλεσμα την αποχώρηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απευθυνόμενη δε προς τη γαλλική αντιπροσωπία υποστήριξε πως η νεα κυβέρνηση ήρθε για να αποκαταστήσει την Δημοκρατία.

Οι αναφορές της κα. Κατριβάνου προκάλεσαν τη δυσφορία του κ. Κώστα Τζαβάρα ο οποίος αποχώρησε από την συνεδρίαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ αργότερα και ο κ. Σίμος Κεδίκογλου εξήγησε πως οι αναφορές της βουλευτού του κυβερνώντος κόμματος είναι προσβλητικές και επισήμανε πως η ΝΔ δεν μπορεί να παραμείνει.

Οι δύο βουλευτές σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Είναι πολιτικά χυδαίο και θεσμικά απαράδεκτο να κατασυκοφαντείς την ελληνική δημοκρατία σε ξένους επίσημους επισκέπτες. Καλό θα είναι να μάθει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δημοκρατία υπήρχε στην Ελλάδα και θα συνεχίσει να υπάρχει. Σε ότι αφορά τις κατηγορίες για ενίσχυση της Χρυσής Αυγής, καλό θα είναι να γνωρίζουν ότι το καλύτερο δώρο στους νεοναζιστές είναι να κυκλοφορούν ελευθέρα στην Ελλάδα λαθρομετανάστες. Αποχωρήσαμε γιατί αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε ένα τσίρκο που εκθέτει την χώρα».