01 Μαΐου 2015

«Εκ παραδρομής» το Ίσκρα του Λαφαζάνη προανήγγειλε πρόωρες εκλογές!

Πρόωρες εκλογές προανήγγειλε προς στιγμήν η Ίσκρα του Λαφαζάνη σε άρθρο της για το μήνυμα της φετινής εργατικής πρωτομαγιάς, για να το «μαζέψει» λίγο μετά η σύνταξη της ιστοσελίδας, αφαιρώντας την επίμαχη έκφραση.
Μάλιστα στη διορθωμένη εκδοχή του συγκεκριμένου άρθρου η Ίσκρα ανέφερε «Από τη σύνταξη της Iskra: Ο “δαίμων του τυπογραφείου” δυστυχώς χτύπησε την ιστοσελίδα μας. Υπήρξε ένα λάθος εκ παραδρομής το οποίο και διορθώθηκε άμεσα».

Η επίμαχη παράγραφος που δημιούργησε σάλο ότι η Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη προαναγγέλλει εκλογές ήταν η εξής: «Το μήνυμα που στέλνει εν όψει των εκλογών (σ.σ. η υπογράμμιση του Antinews) η εργατική πρωτομαγιά είναι ένα μεγάλο μήνυμα αγώνα, αντίστασης και προοδευτικής ανατροπής στη χώρα και αυτό το μήνυμα θα καταγραφεί παρά τις δυσκολίες και τον ανηλεή οικονομικό πόλεμο που δέχεται ο ελληνικός λαός και η χώρα».

Λίγο μετά το κείμενο «διορθώθηκε» και αφαιρέθηκε η φράση «εν όψει των εκλογών».

Πάντως έχει ενδιαφέρον ότι το συγκεκριμένο άρθρο της Ίσκρα που έχει και αναλυτικό ρεπορτάζ από τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της φετινής πρωτομαγιάς με τα μηνύματα του πρωθυπουργού αλλά και του γραμματέα του ΚΚΕ, επαναλαμβάνει σε αδρές γραμμές την άποψη που εξέφρασε σε πρόσφατο άρθρο του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τασσόμενος κατά μιας συμφωνίας με τους εταίρους καθότι εκτιμά ότι δεν θα είναι «έντιμος συμβιβασμός».

Σ’ αυτό το πλαίσιο το άρθρο καταλήγει ως εξής: «Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί όρθια και έχει εναλλακτικές λύσεις, ενώ η κυβέρνηση δεν πρόκειται να απεμπολήσειτο ριζοσπαστικό και προοδευτικό της πρόγραμμα. Ο δρόμος της ελπίδας και της ριζοσπαστικής ανατροπής θα ανοίξει διάπλατα αν επιδείξουμε αγωνιστικό πνεύμα και πείσμα, θέληση για παλλαϊκές κινητοποιήσεις, αντοχή, υπομονή και επιμονή παρά τις , τυχόν, προσωρινές δυσκολίες , με τη σκέψη μας πάντα στο προοδευτικό ανορθωτικό μέλλον που πρέπει να οικοδομήσουμε».

Τώρα εμείς τι να πούμε; Γλώσσα λανθάνουσα…. Σε κάθε περίπτωση οι απορίες παρά τη διόρθωση εξακολουθούν όταν μάλιστα ο πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει και την πρόθεσή του για δημοψήφισμα, ενώ ο μισός ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δεν υπάρχει έντιμος συμβιβασμός…