01 Μαΐου 2015

Η εντολή του Σαμαρά στους συνεργάτες του

Οι συσκέψεις και οι προβληματισμοί στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας
 
Η αλλαγή στην αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας το τελευταίο διάστημα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Ωστόσο αυτή η αναγκαστική αλλαγή μετά τα λάθη των πρώτων ημερών έχει δημιουργήσει έναν νέο προβληματισμό αφού όσο κι αν στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του, στη Νέα Δημοκρατία θέλουν να υπάρχει απέναντί του μια μετριοπαθής και αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

Τέτοια, όμως, από την πλευρά της Ν.Δ. δεν υπάρχει. Και αυτό προκύπτει από τα ποιοτικά στοιχεία των τελευταίων μετρήσεων και από την γκρίνια των βουλευτών και των στελεχών της «γαλάζιας» παράταξης.

Παρ’ όλα αυτά, στις κλειστές συσκέψεις υπό τον Αντώνη Σαμαρά μελετούν όλα τα σενάρια, όπως πρόωρες εκλογές, δημοψήφισμα και συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ενώ το μότο είναι «η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ και να μη χρεοκοπήσει». Σε δεύτερο επίπεδο, και με δεδομένο ότι η εκτίμηση που υπάρχει στη Ν.Δ. είναι πως δύσκολα θα υπάρξει άμεσα συμφωνία και εν τω μεταξύ η χώρα θα έχει υποστεί ανήκεστο βλάβη, τα «γαλάζια» στελέχη ετοιμάζονται και για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του να ξεκινήσουν να εργάζονται πάνω στο νέο μήνυμα που θα πρέπει να εκπέμψει η Ν.Δ. Σημαντικό ρόλο στο κομμάτι αυτό θα παίξουν οι περιφερειακές προσυνδιασκέψεις, όπου θα καταγραφούν οι νέες ανάγκες και τα μηνύματα της κοινωνίας, προκειμένου να εκφραστούν σε επίπεδο πολιτικού λόγου από τη Ν.Δ.

parapolitika.gr