07 Μαΐου 2015

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΖΗΤΑΣ ΑΠ'ΑΥΤΟΠΥΣ ΛΕΦΤΑ ΡΕ ΣΤΟΚΕ! Φλαμπουράρης: Προτεραιότητα η συνεργασία με Κίνα, Ρωσία και χώρες Λ. Αμερικής

Για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας - Μέσω διακρατικών συμφωνιών η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είπε ο υπουργός Επικρατείας - Με τα χρήματα θα χρηματοδοτήσουμε κοινωνικές πολιτικές αλλά κυρίως το συνταξιοδοτικό σύστημα το οποίο βρίσκεται σε κρίση

Σίγουρος ότι και η συμφωνία με τους Θεσμούς θα κλείσει και ότι θα αποκατασταθεί η ροή χρημάτων προς την Ελλάδα εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Να είστε σίγουροι ότι και η συμφωνία θα κλείσει και η χρηματοροή θα ξεκινήσει» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του στην ομιλία του στο 1ο Συνέδριο Επιχειρηματικότηατς με θέμα: Επιχειρώντας στο μέλλον 2015-2020.

Αφού χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» την άποψη όσων πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τις επενδύσεις επανέλαβε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η συνεργασία μέσω κοινών επενδυτικών προγραμμάτων και με χώρες εκτός Ε.Ε., όπως π.χ. με Κίνα, Ρωσία, αλλά και χώρες από τη Λατινική Αμερική.

Όσον αφορά την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε την διακήρυξη της κυβέρνησης ότι «σταματάμε να πουλάμε και να ξεπουλάμε» ενώ περιγράφοντας τη λογική της κυβέρνησης εξήγησε ότι «επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία μέσα από διακρατικές συμφωνίες. Εμείς διαθέτουμε τη δημόσια περιουσία και ο επενδυτής τα χρήματα και την πρόταση για το χαρακτήρα της επένδυσης.

«Είναι μια σχέση που θεωρούμε ότι είναι ισότιμη και μπορεί να περπατήσει, ενώ τα αποτελέσματα δεν θα είναι στιγμιαία αλλά τα θετικά αποτελέσματα θα είναι συνεχή ούτως ώστε να μπορούμε μέσα από συνεργασίες από τα κέρδη να χρηματοδοτήσουμε κοινωνικές πολιτικές αλλά κυρίως το συνταξιοδοτικό σύστημα το οποίο βρίσκεται σε κρίση» κατέληξε ο κ. Φλαμπουράρης.