18 Μαΐου 2015

ΝΔ: Ες αύριον τα σπουδαία

Στο αυριανό άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο, που συνέρχεται για τρίτη φορά, αναμένεται να μεταφερθεί η διελκυστίνδα στο εσωτερικό του κόμματος για τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει η Νέα Δημοκρατία έναντι της διαφαινόμενης συμφωνίας της κυβέρνησης με τους πιστωτές.

Παρ ότι στο όργανο δεν περιλαμβάνονται στελέχη που πρωταγωνιστών στη γραμμή υπερψήφισης της συμφωνίας αλλά και στην κριτική έναντι του κ. Σαμαρά (Μπακογιάννη, Δένδιας, Στυλιανίδης), ωστόσο οι ισορροπίες που θα διαμορφωθούν εκτιμάται ότι θα είναι ενδεικτικές για τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσουν στελέχη με επιρροή όπως ο Ευ. Μεϊμαράκης ή ο Νικ. Κακλαμάνης, η πλατφόρμα που θα καταθέσει ο Γραμματέας του κόμματος Ανδ. Παπαμιμίκος, η γραμμή του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Σ. Ιωαννίδη (σ.σ μετά τη νίκη της ΔΑΠ στις φοιτητικές) αλλά και οι απόψεις που θα διατυπώσουν οι Όλγα Κεφαλογιάννη, Μιλτ. Βαρβιτσιώτης (σ.σ. που κινούνται επίσης για την επόμενη ημέρα στη Ν.Δ.) θεωρούνται κρίσιμες για τις ισορροπίες στο κόμμα.\

της Ελλης Τριανταφύλλου
paraskhnio.gr