20 Μαΐου 2015

Στους δρόμους εναντίον ΣΥΡΙΖΑ συνταξιούχοι και εργαζόμενοι στην Υγεία (βίντεο)

Ενταση αυτή την ώρα στα Λουλουδάδικα, καθώς οι συγκεντρωμένοι θέλουν να προχωρήσουν προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ τα ΜΑΤ κρατούν το δρόμο κλειστό -Σταδιακά θα κλείνουν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας -«Το ΕΚΑΒ είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης», καταγγέλλει ο πρόεδρος εργαζομένων Στους δρόμους για δεύτερη φορά από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση έχουν βγει οι συνταξιούχοι διαμαρτυρόμενοι για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας

Αυτή την ώρα και υπό βροχή οι περίπου 1500 συνταξιούχοι αλλά και εργαζόμενοι από το χώρο της Υγείας βρίσκονται στο Σύνταγμα, στο πλάι της Βουλής, στα Λουλουδάδικα, προκειμένου να κατευθυνθούν προς το υπουργείο διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στο σημείο επικράτησε ένταση καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει το δρόμο και δεν επιτρέπουν στην πορεία να προχωρήσει.

Νωρίτερα πάνω από 3000 είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ σταδιακά θα κλείνουν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Η αστυνομία παρακολουθεί διακριτικά την συγκέντρωση.

Τραγική η κατάσταση στην Υγεία

Οι εργαζόμενοι το χώρο της Υγείας καταγγέλλουν ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό. Ο πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος λέει χαρακτηριστικά: «Το ΕΚΑΒ είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης λόγω της ελλειπούς χρηματοδότησης. Ηδη δεν έχουν αποδεσμευτεί τα χρήματα του δεύτερου τριμήνου, με αποτέλεσμα κάθε μέρα να έχουμε ακινητοποιημένα ασθενοφόρα στο συνεργείο του ΕΚΑΒ. Ολα τα ασθενοφόρα έχουν διανύσει από 500.000 μέχρι 800.000 χιλιόμετρα με αποτέλεσμα να είναι πολυδάπανη η συντήρησή τους. Λόγω έλλειψης χρηματοδότησης αυτά τα χρήματα που έχει το ΕΚΑΒ τώρα είναι μόνο για καύσιμα. Τις επόμενες ημέρες ήδη οι πολίτες της Αττικής θα στερούνται ασθενοφόρα όταν τα χρειάζονται. Στο ΕΚΑΒ Αττικής έπρεπε να λειτουργούν 150 ασθενοφόρα ανάγκης βάρδιας και τα μισά τη νύχτα με βάση τον πληθυσμό και τα διεθνή στάνταρ. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο και τους οφείλονται εκτός έδρας διακομιδές από πέρυσι τον Ιούνιο».



















Σε ανακοίνωσή τους οι συνεργαζόμενες οργανώσεις συνταξιούχων (ΙΚΑ-ΕΛΤΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΟΣΕ-ΟΑΕΕ-ΝΑΤ-ΟΤΑ ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ) τονίζουν πως οι πολιτικές που εφαρμόζονται από όλες τις κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει την Υγεία και την Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε εμπόρευμα.





Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι οι συγκεκριμένες πολιτικές οδήγησαν στο κλείσιμο και την συρρίκνωση δημοσίων νοσοκομείων, ιατρείων του ΙΚΑ και Κέντρων Υγείας. Τόνισαν δε ότι μετά τις πολιτικές που εφαρμόσθηκαν έχουν παρατηρηθεί τεράστιες ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Οι συνταξιούχοι ζητούν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

















Χρήστος Χατζησπύρου, Ευλαμπία Ρέβη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ