12 Μαΐου 2015

Ψαριανός: Υπάρχουν σταλινοφασίστες στην κυβέρνηση

Επίθεση κατά της κυβέρνησης με ιδιαίτερα βαριές εκφράσεις εξαπέλυσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, επιτέθηκε στον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, κατηγορώντας τον πως, αν και λαμπρός ακαδημαϊκός, «τώρα εμφανίζεται ως κομπλεξικός οπαδός της μετριότητας και του σοσιαλφασισμού και ισοπεδωτισμού».

Κατηγορία που επανέλαβε, λέγοντας πως «αυτή η κυβέρνηση, η ‘’πρώτη φορά αριστερο-δεξιά’’, των Τσιπροκαμμένων, να το πω λίγο άγριο, ότι έχει δείξει δείγματα φασισμού».
Επέμεινε δε στον χαρακτηρισμό, αναφέροντας ότι «για τους σταλινοφασίστες δεν είναι βαρύ αυτό, για τους άλλους ίσως. Αν δεν πεις τον Κασιδιάρη π.χ. φασίστα, ποιον θα πεις; Και δεν κάνω καμία εξίσωση, οι ίδιοι την κάνουν».
Χαρακτήρισε δε τα πανεπιστήμια «κωλοχανεία», λέγοντας πως «κάποια στιγμή να γίνουν τα Πανεπιστήμιά μας κανονικά πανεπιστήμια και να μην είναι κωλοχανεία, τα οποία δεν δημιούργησαν οι νεοδημοκρατικο-πασοκικές κυβερνήσεις, αλλά η Αριστερά της αριστείας. Οι κυβερνήσεις της νεοδημοκρατίλας και πασοκίλας έκαναν τη δουλειά τους. Η Αριστερά δεν έκανε τη δουλειά της. Η Αριστερά έκανε τα πανεπιστήμια σ’ αυτό το χάλι που είναι σήμερα και επειδή η μισή κυβέρνηση είναι καθηγητές πανεπιστημίου, επειδή κατέστρεψαν τη χώρα, θέλουν τώρα να καταστρέψουν και την Παιδεία.»
Ανέφερε δε τέλος ότι η ψήφος του Ποταμιού σε μια ενδεχόμενη συμφωνία με τους εταίρους δεν είναι δεδομένη.
«Σε πράγματα που θα εκσυγχρονίσουν και θα εξευρωπαΐσουν την Ελλάδα, θα υπογράψουμε με χέρια και πόδια. Σε περαιτέρω μέτρα λιτότητας, υπό την έννοια αυτή και κατεδαφίσεων, δεν θα συμφωνήσουμε», κατέληξε ο Γρηγόρης Ψαριανός.