16 Μαΐου 2015

ΝΔ: Δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδος - Όχι σε νέα φοροεπιδρομή

Η ΝΔ τάσσεται κατά της νέας φοροεπιδρομής
Δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αλλά δεν πρέπει και να θεωρείται δεδομένο ότι η ΝΔ θα στηρίξει μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει φοροεπιδρομή στους πολίτες, ανέφερεαν τα στελέχη της ΝΔ, που συμμετείχαν στην περιφερειακή συνδιάσκεψη της ΝΔ, με αντικείμενο την παιδεία, στην Τρίπολη της Αρκαδίας.
Όπως είπε ο γραμματέας της ΚΟ, Γιάννης Πλακιωτάκης, «σε κάθε περίπτωση η ΝΔ θα μελετήσει, αν υπάρξει κι όποτε έρθει συμφωνία.

Προφανώς θα σταθμίσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την πορεία μας στο ευρώ, όμως σε κανένα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρούμαστε δεδομένοι».

Ακόμη, ο κ. Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τόνισε πως τα «τα θέματα αυτά τα λύσαμε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και κατά τη διάρκεια της τελευταίας Πολιτικής Επιτροπής.

Ουδείς ευθέως έθεσε θέμα ηγεσίας.

Η ΝΔ αυτό που χρειάζεται την παρούσα χρονική περίοδο είναι η ανταπόκριση στον θεσμικό μας ρόλο.

Η έκφραση ενιαίου πολιτικού λόγου και βεβαίως προσήλωση στο εθνικό καθήκον».

Ακόμη, ο γραμματέας της ΚΟ τόνισε «θα στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια, όπως έχει πει κι ο πρόεδρός μας μέσα στη Βουλή», καθώς και ότι «πρέπει να υπάρξει συμφωνία στην κατεύθυνση όμως της απεμπλοκής από το μνημόνιο και όχι στη συνέχιση των μνημονιακών υποχρεώσεων που η κυβέρνηση μας οδηγεί».

Από την πλευρά της , η βουλευτής και πρώην υφυπουργός, Σοφία Βούλτεψη, υπογράμμισε πως «η ΝΔ δεν θα αφήσει η χώρα να πάει στα βράχια, όμως θα αναγνωριστεί το σφάλμα.

Τη χώρα θα την επαναφέρουμε στον ίσιο δρόμο εμείς.

Εμείς είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση, δεν υπάρχουμε για να κάνουμε τη νταντά του ΣΥΡΙΖΑ».

Μεταξύ άλλων, η ίδια σημείωσε ότι «η ΝΔ δεν θα γίνει ποτέ συνιστώσα».

Ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Θεόδωρος Φορτσάκης, ανέφερε πως στη συνδιάσκεψη της Πελοποννήσου «η παιδεία για την Ελλάδα είναι το πρώτο σημαντικό πολιτικό πρόβλημα, γιατί πάνω σ' αυτήν πατάει η οργάνωση της χώρας, γιατί αυτή διαμορφώνει τη νοοτροπία μας και σε τελική ανάλυση είναι πιο σημαντική από την οικονομία».

Ακόμη, ο ίδιος είπε ότι η ΝΔ είναι βέβαιο πως θα στηρίζει ό,τι είναι προς το συμφέρον της χώρας, σημειώνοντας ωστόσο ότι η ΝΔ νέα μέτρα και φοροεπιδρομή στους πολίτες δεν μπορεί να στηρίξει.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, υπογράμμισε ότι, η χώρα είναι σε δύσκολη θέση, γιατί την έχει φέρει η κυβέρνηση σε δύσκολη θέση.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καραγκούνης επισήμανε ότι «η συμφωνία απ' ότι ακούμε από τους υπουργούς θα είναι μια απίστευτη φοροεπιδρομή.

Εμείς έχουμε πει και είναι βασική μας προτεραιότητα να μην υπάρξουν νέοι φόροι για τον ελληνικό λαό και μάλιστα οριζόντιοι όπως είναι ο ΦΠΑ».

Φανταστείτε, όπως είπε, «να ανέβει κατά πέντε μονάδες ο ΦΠΑ στην εστίαση, όταν εμείς από το 23% τον πήγαμε στο 13%» και συμπλήρωσε «αυτό αφορά τριακόσιες χιλιάδες επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζόμενους στον τομέα αυτόν που θα πληγούν άμεσα.

Σε τέτοιες λογικές δεν συναινούμε».

Όπως είπε, σε κάθε περίπτωση θα περιμένουν να δουν ποια θα είναι η συμφωνία, υπογραμμίζοντας «δεν πρέπει να θεωρούμαστε δεδομένοι, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Εμείς δεν θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια».

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ανέφερε ότι στόχος των νομαρχιακών συνελεύσεων, των περιφερειακών συνδιασκέψεων και της εθνικής συνδιάσκεψης του κόμματος είναι να γίνει αυτοκριτική, να εντοπιστούν οι αδυναμίες και οι ελλείψεις και να γίνει προσπάθεια να διορθωθούν.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός και γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «πιστεύουμε στην εθνική προσφορά της παράταξης κι αυτή την εθνική προσφορά κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μειώνει».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, «δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ αυτή η παράταξη στα τέσσερα, όπως θέλουν να μας λένε.

Δεν υπήρξε προσκυνημένη, δεν έκανε συμβιβασμούς προς όφελος δανειστών.

Ότι κι αν έκανε, το έκανε γιατί πίστεψε ότι πρέπει με δύσκολες αποφάσεις να στηρίξει τον τόπο.

Να κάνει το πατριωτικό της καθήκον απέναντι στη νέα γενιά».

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας, Τίμος Κατσίπος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι, «στις τελευταίες εκλογές οι πολίτες έστειλαν ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα.

Η "ελπίδα" του ΣΥΡΙΖΑ νίκησε ξεκάθαρα τη δική μας αλήθεια.

Οι αιτίες της ήττας πολλές και δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από το άλλοθι του λαϊκισμού των αντιπάλων μας.

Επιτρέψαμε τα επώδυνα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης να αποτελέσουν εργαλείο ενοχοποίησης του συνόλου της πολιτικής μας και της ιδεολογίας μας και διαγραφής της ιστορικής προσφοράς της παράταξης στον τόπο».

Ο κ. Κατσίπος ανέφερε ότι «το μέλλον της ΝΔ θα το αποφασίσουν ξανά οι ίδιοι οι νεοδημοκράτες», καθώς και ότι «η παράταξη δεν χρειάζεται συνδιασκέψεις ψυχοθεραπείας.

Χρειάζεται αποφάσεις και αλλαγές άμεσα».