06 Μαΐου 2015

ΠΑΡΑ ΤΗΝ Κ@ΛΟΤΟΥΜΠΑ: Νέα αιτήματα της ΟΥΕΦΑ στον τσέλιγκα Κοντονή

Νέα επιστολή μέσω της ΕΠΟ έστειλε η UEFA προς την ελληνική κυβέρνηση ζητώντας εκ νέου αλλαγή στη διατύπωση της παραγράφου 2 στο άρθρο 15 προκειμένου να αποφευχθεί το ποδοσφαιρικό Grexit.
Κι ενώ ο Σταύρος Κοντονής διαβεβαίωνε ότι επήλθε απόλυτη συμφωνία με την UEFA και συγκεκριμένα τον Τζιάνι Ινφαντίνο για την αποφυγή του ποδοσφαιρικού Grexit, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ζητά αλλαγή στη διατύπωση μιας συγκεκριμένης παραγράφου προκειμένου να είναι πλήρως ικανοποιημένη. Οι δύο αλλαγές άφησαν απόλυτα ικανοποιημένη την UEFA όμως το πρόβλημα υπήρξε στην 3η. Η ένσταση είχε να κάνει με το επίμαχο άρθρο 15 στο οποίο είχε προστεθεί η δήλωση του υπουργού ότι τα θέματα του ποδοσφαίρου, θα ρυθμίζονται από την ΕΠΟ, εναρμονισμένα με το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία. Στη συγκεκριμένη δήλωση προστέθηκε επιπλέον η διάταξη «λαμβανομένου υπόψη πως η ΕΠΟ διαχειρίζεται τις εσωτερικές της υποθέσεις ανεξάρτητα και χωρίς επιρροή από τρίτους», η οποία ωστόσο εξακολουθεί να μην ικανοποιεί την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και πλέον αναμένεται εκ νέου απάντηση από τον Σταύρο Κοντονή.

Αναλυτικά η επιστολή στα ελληνικά



Διαβάστε την επιστολή σ

Πηγή: Επανέρχεται ο κίνδυνος Grexit λόγω διατύπωσης - Τι ζητάει η UEFA από τον Κοντονή | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/205175/epanerhetai-o-kindynos-grexit-logo-diatyposis-ti-zitaei-i-uefa-apo-ton-kontoni#ixzz3ZNWXGH70