25 Μαΐου 2015

Γεωργιάδης: «Αν δεν καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, δεν ψηφίζω τη συμφωνία»

«Όταν ακούς τον πρωθυπουργό να λέει «κόκκινες γραμμές» και «πολιτική λύση», αποχαιρέτα τη συμφωνία που χάνεις» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να ψηφίσει καμία συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή εάν δεν καταργηθεί πρώτα ο νόμος Κατρούγκαλου.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας τόνισε πως εάν χάσει τη δεδηλωμένη ο Αλέξης Τσίπρας και ζητήσει από την αντιπολίτευση συνεργασία προκειμένου να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, τότε η ΝΔ είναι αδύνατον να πει όχι. Ωστόσο, "την πρωτοβουλία για την δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης την έχει πάντα ο πρωθυπουργός, δεν την έχει άλλος".

Χαρακτήρισε τέλος «παραμύθια της χαλιμάς» τις φωνές που λένε πως δεν χρειάζεται να πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου και συνέχισε: "Αυτή η ιδέα ότι μπορεί να μην πληρώσουμε το ΔΝΤ και να μην συμβεί τίποτα είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Άλλο ένα παραμύθι. Ασχέτως του αν το διοικητικό συμβούλιο του IMF θα συνέλθει αμέσως για να μας κηρύξει την χρεωκοπία ή αν θα μας δώσει περιθώριο κάποιων ημερών για να δει τι θα γίνει και με τις επόμενες δόσεις".

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε και τις δημοτικές ισπανικές εκλογές και είπε συγκεκριμένα ότι "ο Ραχόϊ πήρε 26,5% σε ποσοστό παν-ισπανικό αλλά το φιλελεύθερο κόμμα “οι πολίτες” -το οποίο είναι ένα κόμμα που στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανάλογο- ειναι full υπέρ των αγορών και προσπερνά και τους Podemos. Οι Podemos που λέτε κέρδισαν δεν έχουν καθαρή νίκη πουθενά, συνασπισμούς έχουν. Και κατέληξε με την φράση ότι "Αν χάνει ο Ραχόϊ, αυτό μόνο καλό δεν είναι για την Ελλάδα"...