21 Μαΐου 2015

ΚΛΑΙΩ! ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΑΝΟ! Καμμένος: Η Αμερική μου ζήτησε επέκταση κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας και αρνήθηκα

[Φυσικά και είναι αστείες οι δηλώσεις του γραφικού τύπου που οι Αμερικάνοι έφτυσαν και νομίζει ότι βρέχει... 1. Τις κυρώσεις τις αποφασίζουν οι ΥΠΕΞ της ΕΕ και όχι οι Καμμένοι και 2 και σημαντικότερο: Την επέκταση και επιμήκυνση των κυρώσεων την έχει ψηφίσει ο Κοτζιάς δαγκωτό, όπως γράφτηκε και προχθές χωρίς να διαψευσθεί! Αλλά αυτά για ανθρώπους με λογική... τα γίδια ας μασήσουν το σανό του Πανάρα...]

Πρακτορείο Sputnik: «Διπλωματικό επεισόδιο» του Καμμένου με τη δεύτερη υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ

Μεταδίδει δηλώσεις του υπουργού σύμφωνα με τις οποίες η αμερικανίδα του ζήτησε να επεκτείνει τις κυρώσεις προς τη Ρωσία. Ο ίδιος προβάλλοντας τους «άρρηκτους δεσμούς» με την Μόσχα
Η Ρωσία είναι σύμμαχος της Ελλάδας, καθώς τις δύο χώρες συνδέουν «άρρηκτοι δεσμοί» λόγω της κοινής θρησκείας και της οικονομικής συνεργασίας, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με την Christine Wormuth, υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ και υπ' αριθμόν 3 στο αμερικανικό Πεντάγωνο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.


Με βάση σημερινό δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου, οι ΗΠΑ προσπάθησαν να ενθαρρύνουν τον Έλληνα υπουργό Άμυνας να παρέχει τη στήριξή του για έναν νέο κύκλο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, χωρίς ωστόσο να βρουν ανταπόκριση.

«Μου ζήτησαν να επεκτείνω τις κυρώσεις, ιδίως σε σχέση με την Κριμαία. Εξήγησα (στην Wormuth) ότι το ζήτημα της Ουκρανίας ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητο για την Ελλάδα, καθώς περίπου 300.000 Έλληνες ζουν στην Μαριούπολη και στις γύρω περιοχές και αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν ασφαλείς κοντά στην (Ρωσική) Ορθόδοξη Εκκλησία», δήλωσε ο Π. Καμμένος στους δημοσιογράφους μετά από τη συνάντηση της Τετάρτης, σύμφωνα με το Sputnik.


Ο υπουργός Άμυνας έκανε ειδική αναφορά στην οικονομική ζημιά που υπέστη η Ελλάδα λόγω των προαναφερόμενων κυρώσεων, που έφτασε τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ δήλωσε ακόμη ότι η Ρωσία είναι σύμμαχος της Ελλάδας, καθώς τις δύο χώρες συνδέουν «άρρηκτοι δεσμοί» λόγω της κοινής θρησκείας και την οικονομικής συνεργασίας.