16 Μαΐου 2015

Βρούτσης: Δεν τους άρεσε η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος... προτιμούν "ρήτρα" μηδενικής σύνταξης

Σε μηδενικές επικουρικές οδηγεί η κυβέρνηση, καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Εργασίας, επί κυβερνήσεων Σαμαρά, Γιάννης Βρούτσης.

«Βλέπω να κερδίζουν και με ευκολία το Νόμπελ ανικανότητας! Κατήγγειλαν τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και οδήγησαν σε μηδενικές επικουρικές!» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο κ. Βρούτσης με αφορμή το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου που μιλά για εισήγηση βόμβα στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης περί ρευστοποίησης 100 εκατ. ευρώ από τα κουρεμένα ομόλογα για να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις του επόμενου μήνα.


Φυσικά ο Γ. Βρούτσης μιλάει για το αυτονόητο: Το ΔΣ του Ταμείου θα απορρίψει την πρόταση αφού τυχόν αποδοχή της θα τους οδηγήσει όλους στον εισαγγελέα (ο νόμος απαγορεύει τη ρευστοποίηση ομολόγων), με συνέπεια να μην μπορούν να πληρωθούν καθόλου οι συντάξεις. Και όλα αυτά τη στιγμή που οι ΣΥΡΙΖΑίοι εδώ και μήνες αναθεματίζουν τη ρήτρα μηδενικούς ελλείμματος η οποία αν είχε εφαρμοστεί θα είχε μειώσει μεν τις συντάξεις αλλά θα είχε σαφώς παρατείνει το χρόνο πληρωμής τους...