09 Μαΐου 2015

Η κόρη του Μάρδα για την οποία έβγαλε τα λεφτά στο εξωτερικό κάνει ραδιόφωνο στη Θεσσαλονίκη

Η απόλυτη ξεφτίλα! Ο Μάρδας γυρνάει στα κανάλια και λέει ότι έβγαλε 30-40.000 (δεν θυμάται ακριβώς λες και πρόκειται για στραγάλια) στο εξωτερικό για να πάει η κόρη του να κάνει μεταπτυχιακό και την ίδια στιγμή η κόρη του κάνει εκπομπές σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης..

Η Κυβέλη Μάρδα on air σχολιάζει την ελληνική καθημερινότητα και ενδιαφέρεται για τα κοινά

Κάποιες φορές θα τη συναντήσεις με μια backpack στην πλάτη να περπατάει στην Αριστοτέλους με σταθερά βήματα φορώντας αρβύλες ή στην Τσιμισκή να ισορροπεί στις ψηλοτάκουνες γόβες της, ντυμένη με αυστηρά ταγέρ. Ενα ευαίσθητο κορίτσι, αλλά και μια δυναμική γυναίκα, που μπορεί να μπει στον δύσκολο ανταγωνισμό και να βγει νικήτρια.

Ενα πολύ γλυκό, τρυφερό και αγνό μήνυμα που έγραψε στον λογαριασμό της στο instagram έγινε η αιτία ώστε και το ευρύ κοινό να γνωρίσει την Κυβέλη Μάρδα, καθώς στη Θεσσαλονίκη ήταν ήδη γνωστή από τη ραδιοφωνική εκπομπή της. Η Κυβέλη Μάρδα λοιπόν δεν κατάφερε να αντισταθεί και έστειλε τη θετική της ενέργεια στον πατέρα της, Δημήτρη Μάρδα, όταν εκείνος υπουργοποιήθηκε. Τις ευχές της, αλλά και ένα μεγάλο κομμάτι της ανιδιοτελούς αγάπης της τα μοιράστηκε με όλους τους χρήστες του Διαδικτύου και όχι μόνο, αφού η ανάρτησή της φιγουράριζε στα πρώτα θέματα όλων των ηλεκτρονικών εφημερίδων και των sites. «Σε σένα, που εμπιστεύομαι και θαυμάζω όσο κανέναν, εύχομαι καλό κουράγιο και καλή δύναμη! Είμαι πολύ περήφανη! Κάνε τα δικά σου όπως ξέρεις καλύτερα», έγραψε στον λογαριασμό της η Κυβέλη, η οποία ανέβασε μάλιστα μια δική της φωτογραφία με τον πατέρα της όταν πριν από περίπου δύο μήνες γινόταν ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

Η Κυβέλη δεν μπαίνει σε καλούπια και αυτό το αποδεικνύει συνεχώς. Μπορεί καθημερινά να κάνει πράγματα που αγαπάει, να απολαμβάνει την πόλη της, τη Θεσσαλονίκη, όμως τις Κυριακές κάνει αυτό που… λατρεύει. Σχολιάζει, κατακρίνει, δίνει τα εύσημα, θυμώνει, γελάει και απολαμβάνει την αγαπημένη της μουσική. Τις Κυριακές τα απογεύματα χαλαρώνει έτσι όπως μόνο εκείνη αγαπάει: κάνοντας ραδιοφωνική εκπομπή στο focus, με τίτλο «Focus people», ενώ ήδη έχει κερδίσει την αγάπη των Θεσσαλονικιών ακροατών της.
Μαζί με τον Γιώργο Γιαλαμίδη ξεδιπλώνει το ταλέντο της σχολιάζοντας με την επικριτική της ματιά την επικαιρότητα, χωρίς να διστάζει να λέει την άποψή της ακόμη και για θέματα που άπτονται της πολιτικής, κάτι που ίσως να τη φέρνει απέναντι και από τις πολιτικές που ακολουθεί ο πατέρας της ως υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα.
Ωστόσο, γνωρίζει ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να παρεξηγηθούν οι δηλώσεις και οι απόψεις της, γι’ αυτό φροντίζει, ως ραδιοφωνική παραγωγός, να κρατάει τις ισορροπίες, να μην προκαλεί και να μην ταυτίζεται με καμία πολιτική άποψη που μπορεί να θολώσει την εικόνα της ή να προκαλέσει σχόλια.
Αυτό άλλωστε δεν θα ήθελε να το κάνει ούτε στον εαυτό της ούτε στον πατέρα της. «Αυτό το πράγμα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Είχα μια συζήτηση με έναν φίλο μου στο Μόναχο, που κάνει το μεταπτυχιακό του εκεί. Μου είπε ότι παρακολουθεί πάρα πολύ τι γίνεται, όχι τόσο από ελληνικά sites, blogs και εφημερίδες, όσο από γερμανικές, που λένε με 5-6 bullets πώς είναι στα αλήθεια τα πράγματα με την Ελλάδα. Δίνουν βάση εκεί που πρέπει να δώσουν και βλέπεις, από την άλλη, το χάος στις ελληνικές εφημερίδες και στα ελληνικά κανάλια, τα οποία αποπροσανατολίζουν όλο τον κόσμο. Ασχολούνται με την “Βild” και με χίλια δυο πράγματα, ενώ ο κόσμος καίγεται και δεν δίνεται βάση εκεί που πρέπει», είπε πριν από λίγο καιρό σχολιάζοντας την επικαιρότητα.
Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Κυβέλη Μάρδα έχει πλούσιο βιογραφικό: είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση τον τουρισμό. Εργάστηκε σε διάφορους φορείς στη Θεσσαλονίκη, όπως στη Διεθνή Εκθεση και στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, και τώρα ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις, πέρα από τη ραδιοφωνική εκπομπή της, που αποτελεί την εκτόνωσή της.
Εργάζεται σε μελετητική και συμβουλευτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παροχή ολοκληρωμένων τεχνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, όμως ασχολείται ενεργά και με την Ενωση Οικονομολόγων, Συναφών Επιστημόνων και Επιχειρηματιών.

Περήφανος κι αισιόδοξος

Η Κυβέλη Μάρδα υπήρξε πολυάσχολη από μικρή ηλικία. Μάλιστα εκείνη ήταν πρώτη που ασχολήθηκε με τα… κοινά και έπειτα ο πατέρας της, αφού, ως μαθήτρια, δημοσίευε επιστολές σε εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας, εκφράζοντας τις απόψεις της για θέματα Παιδείας. Γι’ αυτό και στην ορκωμοσία του πατέρα της ήταν εκείνη που τον συνόδευσε και έσπευσε μάλιστα να φωτογραφηθεί στα βουλευτικά έδρανα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας, από την πλευρά του, εξομολογείται ότι τον κολακεύει και τον κάνει υπερήφανο η αγάπη της κόρης του, αλλά παράλληλα τον προβληματίζουν και οι ανησυχίες που εκφράζει. Είναι αισιόδοξος για την πορεία της, αφού… του μοιάζει και έχουν το ίδιο πείσμα για ζωή και δημιουργία. Ακολουθούν το όνειρό τους και μάχονται γι’ αυτό με όλες τις δυνάμεις τους. Γι’ αυτό ούτε ο Δημήτρης Μάρδας ούτε η ίδια η Κυβέλη δεν αποκλείουν στο μέλλον να ακολουθήσει εκείνη τον δρόμο της πολιτικής όπως και ο πατέρας της.

Της Στέλλας Νοβάκη – Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ