27 Μαΐου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Σάλος με Δανό ραδιοφωνικό παραγωγό που σκότωσε στον αέρα ένα κουνελάκι με μία τρόμπα

Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος ο Juhl, η συγκεκριμένη πράξη είχε σκοπό να εκθέσει την υποκρισία των φιλόζωων που τρώνε κρέας

Χείμαρρο αντιδράσεων έχει προκαλέσει η πράξη ενός ραδιοφωνικού παραγωγού στη Δανία, ο οποίος σκότωσε ένα μικρό κουνέλι χτυπώντας το βάναυσα με μία τρόμπα ποδηλάτου κατά τη διάρκεια της εκπομπής του.
Ο Asger Juhl σκότωσε τον Άλαν, ένα κουνελάκι μόλις εννέα εβδομάδων, παρά τις διαμαρτυρίες των καλεσμένων του στο στούντιο που περιλάμβαναν μέλη οργανώσεων για την προστασία των ζώων. Στη συνέχεια, ο παραγωγός πήρε το νεκρό ζώο σπίτι του όπου το μαγείρεψε και το έφαγε με τα παιδιά του.

Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος ο Juhl, η συγκεκριμένη πράξη είχε σκοπό να εκθέσει την υποκρισία των φιλόζωων που τρώνε κρέας. Το συμβάν έλαβε χώρα τη Δευτέρα, μετά από μία διένεξη που είχε ο 34χρονος παραγωγός με την Linse Kessler, μία ακτιβίστρια που μάχεται για τα δικαιώματα των ζώων.

Η ακτιβίστρια προσπάθησε μάλιστα να σώσει το κουνελάκι, κυνηγώντας τον Juhl στο στούντιο για να πάρει από τα χέρια του το ζώο. Τελικά παραιτήθηκε από την προσπάθεια, φοβούμενη ότι θα έκανε προκαλούσε έναν πιο επώδυνο θάνατο στο τρομαγμένο πλάσμα και αποχώρησε από το στούντιο.

Σύμφωνα με τον παραγωγό, η θανάτωση του ζώου έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες που είχε λάβει από έναν υπάλληλο ενός ζωολογικού κήπου που σκοτώνει κάθε εβδομάδα δεκάδες κουνέλια για να ταΐσει τα φίδια. «Εκεί χρησιμοποιούν ένα μεταλλικό ραβδί. Εγώ δεν είχα ραβδί, έτσι το σκότωσα με μία τρόμπα ποδηλάτου», είπε ο 34χρονος.

Προσπάθησε μάλιστα να δικαιολογήσει την πράξη του λέγοντας τα εξής: «Πολλοί άνθρωποι στη Δανία σοκαρίστηκαν για το θάνατο του κουνελιού αλλά τρώνε καθημερινά κρέας. Δεν γνωρίζουν ότι για να φας ένα ζώο αυτό πρέπει πρώτα να πεθάνει; Γιατί είναι λάθος να σκοτώνεις ένα πλάσμα για να το φας;»