13 Μαΐου 2015

ΜΕ ΚΑΦΕ ΛΕΚΕ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΗΣΥΧΟΣ: Η Ρωσία θα επιθεωρήσει ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Η επιθεώρηση λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του Κειμένου της Βιέννης, ενός πολιτικά δεσμευτικού εγγράφου το οποίο συνιστά ένα διευρυμένο κατάλογο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας

Μία ομάδα Ρώσων επιθεωρητών πρόκειται να επισκεφθεί μία μηχανοποιημένη ταξιαρχία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις 13-15 Μαΐου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik.

Η επίσκεψη ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τον Περιορισμό της Πυρηνικής Απειλής την Τετάρτη. Όπως ανέφερε ο διευθυντής του κέντρου, η επίσκεψη αποσκοπεί στην επαλήθευση των στοιχείων που παρέχει η Ελλάδα για τις στρατιωτικές τις δυνάμεις και τα οπλικά της συστήματα.

Η επιθεώρηση λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του Κειμένου της Βιέννης, ενός πολιτικά δεσμευτικού εγγράφου το οποίο συνιστά ένα διευρυμένο κατάλογο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

Σύμφωνα με αυτό το κείμενο, προβλέπονται επισκέψεις επιθεωρητών, με σκοπό την επαλήθευση των ετησίων στοιχείων τα οποία ανταλλάσσουν οι συμβαλλόμενες χώρες.