08 Μαΐου 2015

Στο βίντεο με Κανέλλη-Λαγό ο επικός ΣΥΡΙΖΑίος είναι όλα τα λεφτά: «Πλακώνονται στις μπουνιές»

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής σωφρονιστικού συστήματος, όταν η Λιάνα Κανέλλη κατήγγειλε ότι δέχθηκε φραστική επίθεση από τον Γιάννη Λαγό και ένα βίντεο μέσα από την αίθουσα συνεδρίασης έχει καταγράψει έμμεσα το περιστατικό. Στο βίντεο όμως εντυπωσιάζει η κυνικότητα και η απάθεια με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑίος Λάππας απαντά σε κάποια που ρώτησε τι γίνεται έξω:
«Πλακώνονται στις μπουνιές» απάντησε με έναν απαξιωτικό μορφασμό...

Όλα ξεκίνησαν όταν μιλούσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζήτησε να παρέμβει για να περιγράψει τι του είχε πει προσωπικά ο εισαγγελέας. Η βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε λέγοντας ότι "δεν έχουν όλοι σε αυτή την επιτροπή την ιδιότητα του υπόδικου" και βγήκε έξω από την αίθουσα. Την ακολούθησε όμως ο Γιάννης Λαγός.

Ακολούθησαν φωνές και κάποιος ρώτησε "τι γίνεται;"  (μετά το 2:00 στο βίντεο)

"Πλακώνονται στις μπουνιές;" ακούστηκε να λέει ο κ. Λάππας. 

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η κυρία Κανέλλη επέστρεψε στην αίθουσα, καταγγέλλοντας εκτός μικροφώνου: "Με απείλησε στην ψύχρα: Θα έρθεις μωρή στο δικαστήριο και θα δούμε στο δικαστήριο…".

Η πρόεδρος της Επιτροπής Βασιλική Κατριβάνου ζήτησε από την βουλευτή του ΚΚΕ να καταγραφεί το περιστατικό κι έτσι η Λιάνα Κανέλλη επανέλαβε την καταγγελία της από το μικρόφωνο.

"Υπήρξε συγκεκριμένη απειλή λέγοντας ότι θα σε δω στο δικαστήριο και να δω πως θα φύγεις από εκεί", ανέφερε η κυρία Κανέλλη, εξηγώντας αναλυτικά τι συνέβη.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τους δύο βουλευτές που άκουσαν φωνές και έσπευσαν να βγουν έξω από την αίθουσα.

Σημειώνεται ότι λίγο αργότερα η κυρία Κατριβάνου πήγε στη Διάσκεψη των Προέδρων και ανέφερε το περιστατικό.