19 Μαΐου 2015

ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΛ@ΣΙΜΟ! Το αμερικανικό Πεντάγωνο έφτυσε τον Καμμένο, που παρόλα αυτά θα κάνει το ταξιδάκι


Και γιατί να μην το κάνει το ταξιδάκι στην Αμερική ο Πανάρας; Αφού πληρώνουν τα κορόιδα... θα δει και τον γιόκα που σπουδάζει εκεί... μια απ'τα ίδια με τον αβραμόπουλο που πήγαινε κάθε 3μηνο να βλέπει το γιο του...

Για άγνωστους λόγους ο Άστον Κάρτερ ζήτησε την αναβολή της μεταξύ τους συνάντησης - Η αναβολή δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Πληροφορίες ότι η αμερικανική πλευρά ζήτησε να αναβληθεί η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Αμερικανό ομόλογό του Άστον Κάρτερ δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες tovima και mignatiou.

«Το βήμα» κάνει λόγο για «κρύο ντους» στον Πάνο Καμμένο από το αμερικανικό Πεντάγωνο επισημαίνοντας ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας ζήτησε από τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων την αναβολή της συνάντησής τους.

Κι όλα αυτά μόλις λίγες μέρες μετά την δημόσια πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας προς τους Αμερικανούς για την κατασκευή νατοϊκής βάσης στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές τις οποίες επικαλείται «το βήμα», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον χωρίς τελικά να έχει ραντεβού ούτε με τον αμερικανό ομόλογό του Άστον Κάρτερ ούτε με τον υφυπουργό Ρόμπερτ Γουόρκ. Το περασμένο Σάββατο, το γραφείο του επικεφαλής του Πενταγώνου Άστον Κάρτερ ενημέρωσε την ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον ότι ο αμερικανός υπουργός Άμυνας δεν μπορεί να συναντήσει τον κ. Καμμένο και η προγραμματισμένη συνάντησή τους για την 21η Μαϊου πρέπει να αναβληθεί.
Αντίθετα, ο κ. Καμμένος εκλήθη και θα συναντηθεί την Παρασκευή 22 Μαϊου στο Στέητ Ντιπάρτμεντ με την αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης Βικτόρια Νούλαντ, η οποία δεν αποκλείεται να του… τραβήξει το αυτί για το φλερτ του με τη Μόσχα, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει σοβαρή ενόχληση τόσο σε Αμερικανικούς όσο και σε ΝΑΤΟϊκούς κύκλους.

Ο κ. Καμμένος κατά πληροφορίες θα συνοδεύεται μάλιστα, σύμφωνα τουλάχιστον με τον αρχικό προγραμματισμό, από πολυμελή αποστολή στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν και στελέχη ελληνικών αμυντικών εταιρειών. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με «το βήμα» φέρεται πως ζήτησε να οργανωθεί συνάντηση με στελέχη αμερικανικών εταιρειών οπλικών συστημάτων κατά την παραμονή του στην Ουάσιγκτον, κάτι που όπως φαίνεται τελικώς θα πραγματοποιηθεί.

«Οι Αμερικανοί ανέβαλαν τη συνάντηση Καμμένου-Κάρτερ, αγωνιώδεις προσπάθειες για να γίνει» γράφει και η ιστοσελίδα mignatiou.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον καταβάλλει αγωνιώδεις προσπάθειες για να πείσει την αμερικανική πλευρά να μην ακυρώσει οριστικά τη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας, Πάνου Καμμένου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άστον Κάρτερ.

Ενώ ήταν όλα προγραμματισμένα, και την Πέμπτη θα γινόταν στο Πεντάγωνο η συνάντηση των δύο υπουργών, οι Αμερικανοί ενημέρωσαν την ελληνική Πρεσβεία ότι ακυρώνεται. Αξιωματούχος με τον οποίο επικοινωνήσε ο Μιχάλης Ιγνατίου δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συνάντηση στο πρόγραμμα του υπουργού». Ελληνική πηγή δήλωσε ότι «συνεχίζουμε τις προσπάθειες, ελπίζουμε ότι θα γίνει».

Ουδείς γνωρίζει τους λόγους της αμερικανικής αντίδρασης, ούτε εάν θα επιμείνουν στη μη πραγματοποίηση της συνάντησης.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.