12 Μαΐου 2015

Ο Άδωνις γελάει με τον ΣΥΡΙΖΑ: Με τροπολογία «χαρίζουν» τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής

[Εντάξει δεν "χαρίζουν" ακριβώς τα χρέη όπως δεν τα "χάρισε" ούτε η ΝΔ όπως την κατηγορούσαν όταν ήταν αντιπολίτευση. Γράφω όμως "χαρίζουν" γιατί αυτό έλεγαν τότε ενώ σήμερα λένε ότι έλεγε η ΝΔ τότε... "δεν χαρίζουμε, απλά προσπαθούμε να βρούμε βιώσιμη λύση που θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον" είπε ο Ξυδάκης στη Βουλή]

Αιχμηρό tweet  για την τροπολογία που υπάρχει στο  νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής, έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, εξαπέλυσε επίθεση λόγω των όσων είχε πει ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά για το συγκεκριμένο ζήτημα. Μάλιστα χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «ψεύτες»!

Ο κ. Γεωργιάδης έγραψε:


Η τροπολογία προβλέπει μεταξύ άλλων:

  • Παράταση εκ νέου μέχρι 31.8.2015 (έληξε 30.4.2015) η απαλλαγή του ΟΜΜΑ από την υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας με όλες τις αναφερόμενες συνέπειες (αναστολή συμψηφισμών και μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, μη υπολογισμός τόκων και προστίμων για χρέη από καταπτώσεις εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου κλπ)
  • Αύξηση σε 90 από 48 που ισχύει σήμερα ο αριθμός των ισόποσων μηνιαίων δόσεων για τις οφειλές του ΟΜΜΑ προς το ΙΚΑ που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι και τον Απρίλιο 2014 και έχουν ήδη ενταχθεί σε ρύθμιση.
  • Παροχή έκπτωσης 50% στις προσαυξήσεις και τα πρόσθετα τέλη των ανωτέρω οφειλών
  • Παράταση έως 30.8.2015 της θητείας του Δ.Σ. του ΟΜΜΑ

Με την ρύθμιση αυτή, όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Ξυδάκης γίνεται προσπάθεια ώστε να βρεθεί «βιώσιμη λύση» για το Μέγαρο Μουσικής. Οπως είπε η επεξεργασία της πρότασης αυτής θα παρουσιαστεί μέχρι το τέλος καλοκαιριού και στοχεύει και στη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος