20 Μαΐου 2015

Αναβλήθηκε η συζήτηση στη βουλή για το διορισμό Τσακνή-Ταγματάρχη στην ΕΡΤ

Για την επόμενη εβδομάδα αναβλήθηκε η συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής, για τους διορισμούς του Διονύση Τσακνή και του Λάμπη Ταγματάρχη στην ΕΡΤ.
Η απόφαση λήφθηκε μετά από αίτημα του Νίκου Παππά, προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου για αναβολή. O αρμόδιος υπουργός ζήτησε να μετατεθεί η συζήτηση, με δεδομένο πως το πρωί της Πέμπτης, οπότε και ήταν προγραμματισμένη η σχετική συνεδρίαση, αναχωρεί με τον πρωθυπουργό για τη Ρίγα, για τη Σύνοδο Κορυφής.

Αξίζει να αναφερθεί πως αναμένεται να υπάρξει αντιπαράθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου φέρεται να διαφωνεί με το διορισμό του Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Πριν αναβληθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής, για τις θέσεις του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και μελών του ΔΣ της ΕΡΤ, είχε προκύψει ένα ακόμη ζήτημα για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο πρώην δικηγόρος της κρατικής τηλεόρασης, Γιώργος Κόκκας, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και έκδοσης προσωρινής διαταγής, ζητώντας την αναστολή της διαδικασίας των διορισμών των κ.κ. Τσακνή και Ταγματάρχη. Αίτηση που θα συζητηθεί το πρωί της Πέμπτης στο Πρωτοδικείο.