19 Μαΐου 2015

Πυροβόλησαν Τουρκάλα καλλονή επειδή συμμετείχε σε ριάλιτι τραγουδιού [εικόνες & βίντεο]

Η 19χρονη καλλονή Μούτλου Κάγια, η οποία έγινε γνωστή στην Τουρκία από τη συμμετοχή της στο ριάλιτι τραγουδιού Sesi Cok Guzel (που σημαίνει «έχει πολύ ωραία φωνή»), νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Η νεαρή κοπέλα δέχθηκε τη Δευτέρα πυροβολισμούς στο κεφάλι, όταν έκανε πρόβα μέσα στο σπίτι της. Η σφαίρα διαπέρασε το τζάμι της εξωτερικής πόρτας. Ο δράστης φέρεται να ήταν στον κήπο του σπιτιού της και μπορούσε να έχει οπτική επαφή με το εσωτερικό.

Η κοπέλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ντιγιαρμπακίρ, όπου ζουν πολλοί συντηρητικοί μουσουλμάνοι, και ήρθε στην Κωνσταντινούπολη φέτος αποκλειστικά και μόνο για το σόου. Η Κάγια πηγαινοερχόταν στις δύο πόλεις, αλλά κάθε φορά που γύριζε στο σπίτι της δεχόταν απειλές για τη ζωή της από μερίδα συντηρητικών που θεωρούν ανήθικη την επιλογή της να συμμετέχει στο σόου.

Μάλιστα, τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως η νεαρή είχε ενημερώσει την παραγωγή της εκπομπής για τις απειλές που δεχόταν και είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή της.

Για το περιστατικό έχει συλληφθεί ένας ύποπτος.

Αμέσως μετά την είδηση της ένοπλης επίθεσης που δέχθηκε η 19χρονη καλλονή, τα social media στην Τουρκία έχουν γεμίσει από αναρτήσεις συμπαράστασης και ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Μάλιστα, μεταξύ των χρηστών που παρακαλούν τον θεό η Κάγια να βγει νικήτρια από αυτή τη μάχη που δίνει, είναι και η διάσημη στην Τουρκία τραγουδίστρια και μέντορας της 19χρονης Σιμπέλ Καν.
Η ανάρτηση της Σιμπέλ Καν
Τουρκικά Μέσα έχουν κάνει φωτομοντάζ τη φωτογραφία της 19χρονης με τη Σιμπέλ Καν και την τρύπα από τον πυροβολισμό στην πόρτα του σπιτιού