14 Μαΐου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Άδωνις μετά από το "ξύλο" στον Κουρουπλή: «Η κυβέρνηση λέει εξωφρενικά ψεύδη στους πολίτες»

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να λέει στους Έλληνες εξωφρενικά ψεύδη κι αν δεν αποφασίσει ο κ. Τσίπρας να πει στον κόσμο την αλήθεια, δεν θα μπορέσει να κάνει τους απαραίτητους συμβιβασμούς», τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογραμμίζει πως «αν δεν πάρει χρήματα η κυβέρνηση Τσίπρα η χώρα θα καταρρεύσει» και προσθέτει πως «Προς το παρόν δεν βλέπω συμφωνία».

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που θα φέρει η ενδεχόμενη συμφωνία ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «Αυτή τη στιγμή τα μέτρα Βαρουφάκη είναι από 3 έως 6 φορές τα μέτρα του email Χαρδούβελη»

Ο πρώην υπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Μάρδα λέγοντας: «Πρέπει κάποιος να έχει πάρα πολύ θράσος για να είναι υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και να φορτώνει τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία. Μόνο ο κ. Μάρδας, ο οποίος ήταν μέχρι την προηγουμένη των εκλογών μνημονιακός και έβγαζε τα λεφτά του στο εξωτερικό, επειδή φοβόταν ότι θα έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είχε το θράσος να βγαίνει και να λέει ότι δεν έπρεπε να γίνουν οι εκλογές».

«Δεν έχει το δικαίωμα ο κ. Μάρδας να βγάζει τα χρήματά του στο εξωτερικό», κατέληξε.

Πηγή: http://www.paraskhnio.gr/adonis-i-kyvernisi-leei-eksofrenika-pse/

Σκληρή κόντρα Κουρουμπλή-Γεωργιάδη στη Βουλή

Σφοδρότατη αντιπαράθεση μεταξύ του Παναγιώτη Κουρουπλή και του Άδωνι Γεωργιάδη σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή αναφορά του βουλευτή της ΝΔ για την έλλειψη φαρμάκων στην αγορά. «Υπερασπίζεστε τις εταιρείες» κατηγόρησε το βουλευτή της ΝΔ ο υπουργός Υγείας. «Είστε συκοφάντης και έτσι κάνετε καριέρα» αντέτεινε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Κουρουμπλής διέψευσε εν μέρει την έλλειψη φαρμάκων, λέγοντας ότι η όποια έλλειψη είναι τεχνητή «γιατί εκβιάζουν οι φαρμακοβιομηχανίες τους φαρμακοποιούς και τους λένε θέλετε αυτό το φάρμακο αλλά θα πάρετε κι αυτό. Δεν υπάρχει έλλειψη φαρμάκων και όταν υπάρξει θα υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση» διεμήνυσε ο κ. Κουρουπλής.

Παράλληλα, επετέθη στον προκάτοχό του Άδωνι Γεωργιάδη, κατηγορώντας τον ότι επί των ημερών του στο υπουργείο Υγείας «οι φαρμακοβιομηχανίες έκαναν πάρτι και αντί να υπερασπίζεστε το δημόσιο συμφέρον έρχεστε και υπερασπίζεστε τις εταιρείες».

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τη νυν ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι αγοράζει [υπηρεσίες και φάρμακα] και δεν πληρώνει και αναρωτήθηκε: «Νομίζετε ότι το κράτος θα αγοράζει και δεν θα πληρώνει; Τότε θα πρέπει εσείς να μπείτε φυλακή. Αν έχετε να κατηγορήσετε μία εταιρεία βάλτε το υπουργείο Οικονομικών να την ελέγξει αν έχει πληρώσει φόρους. Τι είστε προστάτης των φαρμακοποιών; Αντί να φωνάζετε ποιανού όργανο είμαι εγώ, πείτε μας πότε θα πληρωθούν ή αν δεν ξαναπληρωθούν ποτέ».

Επιπλέον, με αφορμή κατηγορίες του Υπουργού υγείας κατά των προκατόχων του κ.κ. Λυκουρέτζου, Γεωργιάδη και Βορίδη σχετικά με μία σύμβαση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης προκάλεσε τον κ. Κουρουπλή να τους πάει στον εισαγγελέα «γιατί αλλιώς είστε συκοφάντης και έτσι κάνετε καριέρα.

Ο βουλευτής της ΝΔ ρώτησε πάντως τον υπουργό «πότε θα πληρώσει τους φαρμακοποιούς για το μήνα Φεβρουάριο και πότε ο ΕΟΠΥΥ θα πάρει τα χρήματα που του χρωστάει το κράτος» γιατί όπως είπε «είναι δική σας ευθύνη να πληρώνετε τους παρόχους και αν κάποιοι πάροχοι έφυγαν από την αγορά γιατί τους αφήσατε απλήρωτους, τότε πρέπει να πάτε εσείς στον εισαγγελέα και στη φυλακή».

«Λαγός τη φτέρη κούναγε κακό του κεφαλιού του» ανταπάντησε ο κ. Κουρουπλής και πρόσθεσε «με προβληματίζεις κ. Γεωργιάδη μου, εσύ τους έχεις σφάξει τους φαρμακοποιούς και τώρα ρωτάς γι αυτούς; [...] Έχουν καλυφθεί με δυσκολία το αναγνωρίζω αλλά έχουν καλυφθεί οι ανάγκες» ενώ προανήγγειλε ανατιμολόγηση των διαγνωστικών πράξεων που θα αποφέρουν 300 εκατ. ευρώ.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/281487/skliri-kodra-kouroubli-georgiadi-sti-vouli/#ixzz3a7DXAUL6