07 Μαΐου 2015

Γεωργιάδης: «Εάν δεν περνάει η συμφωνία, πέφτει η κυβέρνηση-Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στη Ν.Δ»

«Ό,τι είναι mail Χαρδούβελη, λογικά θα το υποστηρίξουμε. Ό,τι είναι παραπάνω, δεν μπορούμε να το υποστηρίξουμε», σχολίασε, μεταξύ άλλων

Το «mail Χαρδούβελη» έθεσε ως «κόκκινη γραμμή» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με τη στάση του κόμματός του απέναντι στην επικείμενη συμφωνία, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ερωτηθείς για την πορεία της διαπραγμάτευσης, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «όταν με το καλό φέρει τη συμφωνία, εγώ έχει πει στο δικό μου κόμμα τη γνώμη μου, ότι θα κάτσουμε και θα βάλουμε δίπλα-δίπλα το mail Χαρδούβελη με τη συμφωνία και θα κάνουμε ταμείο. Ό,τι είναι mail Χαρδούβελη, λογικά θα το υποστηρίξουμε. Ό,τι είναι παραπάνω, δεν μπορούμε να το υποστηρίξουμε» και πρόσθεσε:

Ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί στους πολίτες ευρώ χωρίς μνημόνιο και έρχεται μετά από 3,5 μήνες και λέει «τι να κάνω, υπογράφω μνημόνιο». Θέλετε να του πούμε και μπράβο; Το ξαναλέω: η Ν.Δ. είναι εδώ για να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αυτό είναι δεδομένο και δεν το συζητάμε».

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία στην περίπτωση που την καταψηφίσουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως «εάν δεν περνάει η συμφωνία, πέφτει η κυβέρνηση. Τι να επιδιώξουμε εμείς; Μπορούμε εμείς να ρίξουμε την κυβέρνηση;»

Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στη Ν.Δ

Αναφορικά με την εσωκομματική κινητικότητα, ο πρώην υπουργός σχολίασε ότι «σε μία περίοδο που θα έχουμε ομαλή πολιτική σταθερότητα και μακρόχρονη παραμονή της κυβέρνησης Τσίπρα, στη Ν.Δ. προφανώς και θα υπάρχει περισσότερος χρόνος να συζητήσουμε όλα τα θέματα» και κατέληξε: «επειδή δεν θέλω να υπεκφύγω, αν με ρωτάτε τη γνώμη μου, δεν κρύβομαι και δεν πιστεύω ότι στη Ν.Δ. υπάρχει θέμα ηγεσίας».