21 Μαΐου 2015

Γέλια και ειρωνείες: Γιατί «έκραξαν» τον Φάρατζ στο Ευρωκοινοβούλιο [βίντεο]

Ειρωνική ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν στον Νάιτζελ Φάρατζ οι συνάδελφοί του στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Είναι άνδρας που κρατάει τον λόγο του», είπε ειρωνικά ο Γκι Φερχόφσταντ. «Είστε ο μεγάλος χαμένος των βρετανικών εκλογών», συμπλήρωσε ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο λόγος για τον επικεφαλής του ευρωσκεπτιστικού Κόμματος Ανεξαρτησίας (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος μετά την συντριπτική ήττα που υπέστη το κόμμα του στις γενικές εκλογές της Μεγάλης Βρετανίας παραιτήθηκε, έπειτα ανακάλεσε την παραίτησή του και στη συνέχεια επανήλθε στην αίθουσα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και πρόεδρος των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φερχόφσταντ, καλωσόρισε τον Φάρατζ λέγοντας.

«Είναι άνδρας που κρατάει το λόγο του. Ο Νάιτζελ Φάρατζ έστειλε επιστολή στον Νάιτζελ Φάρατζ λέγοντας “παραιτούμαι” και ο Νάιτζελ Φάρατζ απάντησε στον Νάιτζελ Φάρατζ “Αρνούμαι”. Ετσι λειτουργούν τα πράγματα εδώ», είπε ο Φερχόφσταντ κάνοντας τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του να ξεσπάσουν σε γέλια και χειροκροτήματα και τον Φάρατζ να κοιτάει αμήχανα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Γερμανός πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ, απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές δήλωσε πως θα ήθελε να υποδεχθεί εκ νέου τον «χαμένο των εκλογών, τον μεγάλο χαμένο των εκλογών στη Μεγάλη Βρετανία».

Οπως είπε ο Βέμπερ: «Οι Βρετανοί ψηφοφόροι δεν τον ψήφισαν και πρέπει να πω ότι ο κ. Φάρατζ έχασε την αξιοπιστία του γιατί ανακοίνωσε πως αν οι Βρετανοί ψηφοφόροι δεν τον ψήφιζαν, τότε θα παραιτείτο από την ηγεσία του κόμματος. Δεν κρατήσατε την προεκλογική υπόσχεσή σας κ. Φάρατζ. Είστε ακόμα εδώ ως ηγέτης κόμματος και διαλύσατε μία πολύ σημαντική υπόσχεση που κάνατε στην προεκλογική καμπάνια σας. Επομένως, καλώς ήλθατε».