13 Μαΐου 2015

Bloomberg: Έκτακτο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας καταρτίζει η ΕΕ... για μετά το Grexit - Απόπειρα απομόνωσης της Αθήνας

"Πάντα υπάρχει ένα σχέδιο Β", αποκαλύπτει ο Filippo Taddei, σύμβουλος του Ιταλού πρωθυπουργού Matteo Renzi

Σχέδιο για τη στήριξη της Ελλάδας σε περίπτωση που αναγκαστεί να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, φέρεται πως εξετάζουν οι Ευρωπαίοι, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg.

Kατά τις πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι εξετάζουν την πιθανότητα κατάρτισης ενός πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας, εάν η χώρα αποχωρήσει από το ευρώ, παρά το γεγονός πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, έχει διαμηνύσει πως στόχος του είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι προσανατολίζονται σε σχέδια - μηχανισμούς πολιτικής και οικονομικής απομόνωσης της Ελλάδας, ώστε να προστατευθούν σε ενδεχόμενο Grexit.

"Πάντα υπάρχει ένα σχέδιο Β", αποκαλύπτει ο Filippo Taddei, σύμβουλος του Ιταλού πρωθυπουργού Matteo Renzi.

Παρά το γεγονός πως το Eurogroup της Δευτέρας επιβεβαίωσε την πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική κυβέρνηση, κορυφαίοι αξιωματούχοι επιμένουν να εκφράζουν φόβους πως ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να αρνηθεί να συμμορφωθεί με τις αξιώσεις των εταίρων και να μην προχωρήσει σε παραχωρήσεις.

Το κλίμα βαραίνει ακόμη περισσότερο αν ληφθούν υπόψιν οι δημόσιες δηλώσεις κορυφαίων Γερμανών βουλευτών - του κόμματος της Καγκελαρίου A. Merkel - πως το Grexit μπορεί τελικά να αποδειχθεί η καλύτερη λύση τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρωζώνη.