12 Μαΐου 2015

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ! CNBC: Η Ελλάδα έχει καταντήσει σαν τις Καρντάσιανς

Καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της συνεχίζονται, η βασανιστικά αργή πρόοδος των συνομιλιών κάνουν τις αγορές να πλήττουν σαν «ριάλιτι σόου κακής ποιότητας», επισήμανε ένας αναλυτής στο CNBC.

Από την έναρξή τους τον Φεβρουάριο, οι συζητήσεις για το ξεκλείδωμα της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα επανέρχονται στο προσκήνιο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αναφέρει σε δημοσίευμά του το αμερικανικό δίκτυο. Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, αν και οι ανησυχίες για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη συνεχίζουν να προκαλούν συζητήσεις στις αγορές, έχουν πλέον δευτερεύουσα σημασία.
«Η υπόθεση της Ελλάδας μοιάζει με το ριάλιτι σόου “The Kardashians”. Αρχικά ήταν ενδιαφέρον και δημοφιλές, όμως πλέον ο κόσμος έχει βαρεθεί και πλέον έχει γίνει πασέ», είπε στο CNBC o Brian Jacobsen, αναλυτής της Wells Fargo την Τρίτη.
«Οι συμμετέχοντες στις αγορές έχουν καταλάβει ότι εάν η Ελλάδα αποφασίσει να χρεοκοπήσει ή να καθυστερήσει τις πληρωμές, ο αντίκτυπος στην Eυρωζώνη ή στην παγκόσμια οικονομία δεν θα είναι μεγάλος. Οι μόνοι που θα ζημιωθούν από αυτήν την εξέλιξη θα είναι οι Έλληνες», πρόσθεσε ο οικονομολόγος.