17 Μαΐου 2015

Βίντεο-αναπαράσταση της εξουδετέρωσης του Αμπού Σαγιάφ από την ομάδα Delta

Βίντεο-αναπαράστασης στο οποίο φαίνοντια οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις να σκοτώνουν τον Αμπού Σαγιάφ, ανώτατο αξιωματούχο του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία, κατά τη διάρκεια της πρώτης χερσαίας επιχείρησης, η οποία διεξήχθη επισήμως για τη σύλληψη μέλους των τζιχαντιστών, πρόβαλε το CNN.

Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, ο Αμπού Σαγιάφ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εποπτεία παράνομων δραστηριοτήτων του ΙΚ στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, σημαντικών πηγών εισοδήματος «που επιτρέπει στην τρομοκρατική οργάνωση να συνεχίζει τις ωμότητες και να καταδιώκει χιλιάδες αθώους πολίτες». Ο Αμπού Σαγιάφ είχε εμπλακεί και σε πολεμικές επιχειρήσεις της οργάνωσης.

Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο του τομέα της Άμυνας, ο Αμπού Σαγιάφ ήταν οικονομικός υπεύθυνος της οργάνωσης, με όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Ο Αμπού Σαγιάφ σκοτώθηκε χθες στο Αλ-Ομαρ, όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Συρίας και που σήμερα τελούν υπό τον έλεγχο του Χαλιφάτου.

Τα μέλη της επίλεκτης ομάδας Delta έφθασαν στο στρατόπεδο του Αμπού Σαγιάφ με ελικόπτερα Black Hawk.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

http://www.zougla.gr/kosmos/article/vinteo-anaparastasi-tis-eksoudeterosis-tou-ampou-sagiaf-1179326