14 Μαΐου 2015

Τι σχέση έχει ο νέος σύμβουλος της Μέρκελ με τη Eurovision

Ο νέος σύμβουλος της Μέρκελ στη Γαλλία είναι ο «θείος της Λένας», της Γερμανίδας τραγουδίστριας που νίκησε στο διαγωνισμό της Eurovision το 2010.  Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Bild», η Γερμανίδα καγκελάριος επέλεξε τον Κριστόφ Χόισγκεν με ιδιαίτερη ευκολία.

Ο 50χρονος Κριστόφ είναι ένας πετυχημένος διπλωμάτης καριέρας. Οπως αναφέρει ο γερμανικός Τύπος, έχει επιφορτιστεί με ευρωπαικά θέματα. Ο Κριστόφ έχει ήδη κάνει τηλεφωνικές επαφές με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.
Ηδη, ο «θείος της Λένας», όπως τον έχουν βαπτίσει πολλά γερμανικά ΜΜΕ, φτιάχνει τις βαλίτσες του γα την «Πόλη του Φωτός»  την ώρα που η ανιψιά του αναπολεί τις παλιές καλές στιγμές μετά τη νίκη της στον Διαγωνισμό της Eurovision πριν από πέντε χρόνια.

Η 24χρονη Λένα Μέγιερ-Λάντρουτ κέρδισε με το τραγούδι «Satellite» την πρώτη θέση στον διαγωνισμό της Eurovision τo 2010 που διεξήχθη στο Όσλο της Νορβηγίας. Είναι  εγγονή του Αντρέας Μέγιερ-Λάντρουτ, πρέσβη της Δυτικής Γερμανίας στην ΕΣΣΔ, στη Μόσχα από το 1980 μέχρι το 1983. Η Λένα, το μοναχοπαίδι της οικογένειας, ασχολείται με το χορό από την ηλικία των 5 ετών. Εχει εμφανιστεί σε γερμανικές τηλεοπτικές σειρές.

Μίνα Αγγελίνη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ