25 Μαΐου 2015

Συμφωνεί με την επέμβαση των ΜΑΤ στην Ικτίνου, διαφωνεί με το GAY PRIDE!

Τον απολογισμό των εννέα μηνών στα… έδρανα του δημοτικού συμβουλίου έκανε ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος κατηγόρησε για ακόμα μια φορά το Γιάννη Μπουτάρη για έλλειψη σχεδίου για τη Θεσσαλονίκη.
Ο βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι «δεν θεωρεί ότι έμπλεξε με το Γιάννη Μπουτάρη» και πως ο πολιτικός του πολιτισμός «του επιτρέπει να πιει έναν καφέ μαζί του». Βαθμολόγησε μάλιστα το δήμαρχο και τη διοίκησή του με κάτω από τη βάση, αφού όπως είπε: «έχει δουλίτσα να κάνει για να πιάσει τη βάση».

«Κοινός στόχος των μελών της δημοτικής μας παράταξης είναι μια εύρυθμη Θεσσαλονίκη» είπε και ξεκαθάρισε πως δεν θα αφήσει ούτε μια ημέρα να πάει χαμένη.

Σε ερώτηση του karfitsa.gr για την επέμβαση των ΜΑΤ στον πεζόδρομο της Ικτίνου ο κ. Καλαφάτης απάντησε πως συμφωνεί. «Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί το δικαίωμά του εις βάρος του δικαιώματος ενός άλλου. Φυσικά και ο δημόσιος χώρος είναι για όλο τον κόσμο. Το να χρησιμοποιώ το δημόσιο χώρο όμως καταπατώντας ή παραβιάζοντας ένα δικό σου δικαίωμα, το οποίο έχει να κάνει είτε με το δικαίωμά σου να περπατάς είτε της κοινής ησυχίας, είναι ανεπίτρεπτο. Υπήρξε κομβική η παρέμβαση της ελληνικής αστυνομίας» σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «από τη στιγμή που ο τρόπος που χειρίστηκε το ζήτημα η ελληνική αστυνομία έγινε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και χωρίς καμία υπέρβαση φυσικά και επικροτούμε τη στάση της. Σε μια ευνομούμενη και δίκαιη κοινωνία δεν νοείται να συγχέουμε την έννοια της αυθαιρεσίας με την έννοια της ελευθερίας».

Για τα δέκα εκατομμύρια ευρώ που ο δήμος Θεσσαλονίκης κατέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδας παρά την απόφαση των δημάρχων στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι αυτός και η ομάδα του τον είχαν προειδοποιήσει. «Βιάστηκες Γιάννη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καλαφάτης έκανε λόγο για συνεχή έλεγχο της διοίκησης Μπουτάρη, όχι όμως με παλιοκομματικού τύπου τρόπο. «Σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου οι σύμβουλοι της παράταξής μας παρευρίσκονται σε ποσοστό 90% σε αντίθεση με τα στελέχη της διοίκησης που είναι το 40%» δήλωσε ο κ. Καλαφάτης.

Για τους «Εντάξει» σημαντικό ζήτημα που πρέπει να λυθεί άμεσα είναι το «μετρό της Θεσσαλονίκης» για το οποίο, όπως είπε ο επικεφαλής της παράταξης υπάρχει μια «ομίχλη» στις τοποθετήσεις του δημάρχου. Προειδοποίησε μάλιστα το Γιάννη Μπουτάρη και την ομάδα του ότι «θα νιώθουν την καυτή ανάσα τους».

Ο κ. Καλαφάτης ζήτησε καλύτερη αντιμετώπιση του τομέα της καθαριότητας σημειώνοντας πως «η πόλη πρέπει να καθαρίζει όταν κοιμάται» εξηγώντας την αντίθεσή του για την αποκομοιδή των σκουπιδιών της ώρες αιχμής. Επίσης ζήτησε πάταξη του παραεμπορίου, αξιοποίηση των δημοτικών χώρων, να μην γίνονται με προχειρότητα οι εκδηλώσεις, ενώ τόνισε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης θα πρέπει να μεριμνήσει για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Πρότεινε δε, τη βράβευση από τον δήμο των καλύτερων αστυνομικών.

Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, ο κ. Καλαφάτης θεωρεί πως και σε αυτόν τον τομέα η πόλη υστερεί και πως χρειάζεται σχέδιο και οργάνωση. Οι «Εντάξει» πρότειναν επίσης τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου στη Β’ Κοινότητα και Μουσείου Προσφυγικού Πολιτισμού σε ό,τι αφορά το κομμάτι του πολιτισμού.

Ο κ. Καλαφάτης μίλησε εκτενώς και για τη διοργάνωση του Gay Pride. Ξεκαθάρισε πως είναι αυτονόητο ο καθένας να εκφράζει τη διαφορετικότητά του αλλά «βλέπει» ότι ο τρόπος που ο δήμος Θεσσαλονίκης θέλει να αναδείξει το θέμα είναι για εκμετάλλευση και έχει ως αποτέλεσμα τη στοχοποίηση των ομοφιλόφυλων έναντι των άλλων πολιτών.

Σε ό,τι αφορά το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ξεκαθάρισε πως πρόκειται για τον μεγαλύτερο αναπτυξιακό πυλώνα της πόλης που πρέπει να αξιοποιηθεί με αποκρατικοποίηση. «Έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και νέες δουλειές» είπε ο κ. Καλαφάτης.

Σε άλλη ερώτηση της «Κ» για το εάν η ΝΔ πρέπει να ψηφίσει τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους μας τόνισε ότι: «εάν είναι το μέλλον της Ελλάδας να κρίνεται από τη ΝΔ τότε η παράταξη θα ανταποκριθεί στον ιστορικό της ρόλο».

του Βαγγέλη Στολάκη
http://www.karfitsa.gr/2015/05/25/symfonei-me-tin-epemvasi-ton-mat-stin-i/