13 Μαΐου 2015

HELLOOO! ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ!! Βαρουφάκης: Οι δανειστές θέλουν μισθούς 700 ευρώ στο Δημόσιο

Δηλ. εσύ τι νομίζεις; Ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων που δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα γουστάρει να σκίζει τον κ@λο της να πληρώνει φόρους για να δίνει ο Τσίπρας 1500 ευρώ μισθούς; Την παλεύεις ρε;

Ανασκευάζει την πρωινή του δήλωση «δεν ξέρω αν θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο» ο υπουργός Οικονομικών - Σας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη είπε σε συγκεντρωμένους εφοριακούς έξω από το ΥΠΟΙΚ

Οι δανειστές θέλουν όλοι οι μισθοί στο Δημόσιο να γίνουν 700 ευρώ, αποκάλυψε το απόγευμα της Τετάρτης, λίγο πριν το Κυβερνητικό Συμβούλιο, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους και συγκεντρωμένους εφοριακούς έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ο κύριος Βαρουφάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Να πάρουμε τους υπάρχοντες μισθούς που είναι πάνω από τα 700 ευρώ και να τους κατεβάσουμε όλους στα 700. Αυτό μας λένε. Απέναντι σε αυτή την αδίστακτη πολιτική και στάση εμείς εναντιωνόμαστε καθημερινά».

Ο κύριος Βαρουφάκης επιχείρησε επίσης να ανασκευάσει την πρωινή του δήλωση ότι δεν ξέρει «αν θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο», λέγοντας: «Ας σοβαρολογούμε επιτέλους μια φορά... Δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα ζω αύριο... "χτύπα ξύλο". Αλλά μην παίρνουμε το "τόσο" και το κάνουμε "τόσο"».

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους εφοριακούς έξω από το υπουργείο, ο κύριος Βαρουφάκης εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό τους: «Δεν μπορώ να είμαι Υπουργός Οικονομικών εάν δεν στηρίζομαι στους εφοριακούς. Το λέω δυνατά. Και επιτέλους στην Ελλάδα- όχι μόνο για τους εφοριακούς, αλλά και συνολικότερα- πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας. Είναι αδύνατο να συνεχίσουμε ως χώρα όταν λοιδορούνται άνθρωποι ως ένοχοι προ της αποδείξεως της ενοχής τους».

Όσον αφορά στην διαπραγμάτευση, ο υπουργός τόνισε ότι «βρίσκεται στο πιο δύσκολο σημείο της, στο επισφαλές σημείο της. Είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε όλοι μαζί να κλείσει».