13 Μαΐου 2015

ΑΛΕΞΗ NA TO KANOYME KAI ME TON BOYΤΣΗ; Με αντιαεροπορικό εκτελέστηκε ο υπουργός που... αποκοιμήθηκε - ΒΙΝΤΕΟ

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στον Διεθνή Τύπο με την είδηση που κυκλοφορεί και αφορά στις πληροφορίες για τη δημόσια εκτέλεση του υπουργού Άμυνας της Βορείου Κορέας μετά από απόφαση του Κιμ Γιονγκ Ουν, κατηγορούμενος για προδοσία, αφού αποκοιμήθηκε σε εκδήλωση που παρέστη ο ηγέτης της χώρας.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, η πληροφορία για τη δημόσια εκτέλεση του στρατιωτικού ανώτατου αξιωματικού προήλθε από πηγές της Νοτίου Κορέας.

Αυτές οι πηγές ανέφεραν ότι ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χιον Γιόνγκ Τσολ, σκοτώθηκε από πυρά αντιαεροπορικού όπλου σε ένα στρατιωτικό σχολείο παρουσία πολλών ατόμων στην Πιόνγιανγκ.


Την πληροφορία αυτή έδωσαν οι μυστικές υπηρεσίες της Νοτίου Κορέας στα μέλη του κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια μίας «κεκλεισμένων των θυρών» σύσκεψης.

Ο υπουργός Άμυνας εκτελέστηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, γιατί έδειξε έλλειψη σεβασμού προς τον ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν και επειδή «απέτυχε να ακολουθήσει τις εντολές του σε αρκετές περιπτώσεις», ανέφεραν κυβερνητικά στελέχη της Νοτίου Κορέας.

Τι οδήγησε στη δημόσια εκτέλεση;

Ο χρόνος της δημόσιας εκτέλεσης του υπουργού Άμυνας δεν είναι γνωστοποιημένος. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι το περιστατικό συνέβη γύρω στις 30 Απριλίου. Η τελευταία αναφορά για τον Υπουργό Άμυνας στα μέσα ενημέρωσης της χώρας έγινε στις 29 Απριλίου, όταν και έγινε αναφορά σε αυτά ότι παρέστη σε μία εκδήλωση την προηγούμενη εβδομάδα.


Έκτοτε, καμία αναφορά δεν έγινε για τον ίδιο.

Πηγές της υπηρεσίας πληροφοριών της Νοτίου Κορέας αναφέρουν ότι ο Χιόν εκτελέστηκε χωρίς δίκη, μέσα σε δύο - τρεις ημέρες αφότου συνελήφθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Άμυνας τον προηγούμενο μήνα παραβρέθηκε στη Μόσχα σε μία σύσκεψη για την παγκόσμια ασφάλεια.

Δείτε το βίντεο από τον Guardian.