12 Μαΐου 2015

Πως ο Ortega της Zara εκθρόνισε τον Μεξικανό Slim και έγινε ο τρίτος πλουσιότερος στον κόσμο

«Τα ενδύματα κέρδισαν τις τηλεπικοινωνίες. Και η Ευρώπη τη Λατινική Αμερική». Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να περιγράψει κάποιος το γεγονός ότι ο ιδρυτής των γνωστών καταστημάτων Zara, Amancio Ortega είναι πλέον ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, καθώς ξεπέρασε τον Μεξικανό βαρόνο των τηλεπικοινωνιών Carlos Slim.

Βάσει του «δείκτη δισεκατομμυριούχων» του πρακτορείου Bloomberg – στον οποίο αποτυπώνονται οι περιουσίες των ιδιοκτητών, κορυφαίων εισηγμένων ομίλων – ο Ortega, ο οποίος είναι ιδρυτής της εταιρείας Inditex στην οποία ανήκουν και τα καταστήματα Zara, «είδε» την περιουσία του να φθάνει στα 68 δισ. δολάρια. Μία περιουσία που έχει αυξηθεί κατά 79% από τον Μάρτιο του 2012, όταν ξεκίνησε τη «λειτουργία» του ο δείκτης του Bloomberg.

Υπό την ομπρέλα της Inditex λειτουργούν περισσότερα από 6.600 καταστήματα στα οποία περιλαμβάνονται τα Zara, Massimo Dutti και Pull&Bear.

Αντίθετα η περιουσία του Carlos Slim έχει υποχωρήσει κατά 1% από τον Μάρτιο του 2012 και αποτιμάται αυτή τη στιγμή στα 67,3 δισ. δολάρια. Όσο για τις δύο πρώτες θέσεις, αυτές ανήκουν δικαιωματικά στους Bill Gates και Warren Buffett.

http://www.newmoney.gr/diethni/item/232360-pos-o-ortega-tis-zara-ekthronise-ton-meksikano-slim-kai-egine-o-tritos-plousioteros-ston-kosmo