Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Πτώση 2% για τον ΣΥΡΙΖΑ - Φόβος στο ενδεχόμενο εξόδου από ευρώΔύο μονάδες χάνει το ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τις εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου, στην πρόθεση ψήφου βουλευτικών εκλογών

Οι τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της διαπραγμάτευσης της Αθήνας με τους δανειστές προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία στους Ελληνες.
Η προοπτική εξόδου της χώρας από το ευρώ προκαλεί φόβο στο 51,5% των ερωτηθέντων σε νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Το σχετικό ποσοστό παρουσιάζει άνοδο μίας μονάδας σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση, το Μάιο. Ακόμη, το 16% ελπίζει σε ένα Grexit, ενώ το 28% εκτιμά ότι αυτό δεν θα σημάνει κάτι διαφορετικό.Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει πτώση δύο ποσοστιαίων μονάδων και η ΝΔ άνοδο 1%, με τη μεταξύ τους διαφορά να διαμορφώνεται στις 18 μονάδες.Η έρευνα κατέγραψε και το ποσοστό συσπείρωσης των κομμάτων, αλλά και προς ποια «κατεύθυνση» καταγράφουν απώλειες.Ακόμη, οι ερωτηθέντες απάντησαν και στο ποια πιστεύουν ότι θα ήταν η καλύτερη εξέλιξη για την κεντροαριστερά και την κεντροδεξιά, με το 55,5% να προτιμούν για το δεύτερο ερώτημα τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, στη θέση της ΝΔ.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου