18 Ιουνίου 2015

Τελεσίγραφο Λαγκάρντ: Δεν θα δοθεί περίοδος χάριτος στην Ελλάδα αν δεν πληρώσει το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου


Και τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ (αυτοί που δεν τα παίρνουν από το ΔΝΤ) που μας έλεγαν ότι δεν τρέχει και τίποτα αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ1;

Μια βόμβα που μπορεί να τρέξει ακόμη περισσότερο τις εξελίξεις έριξε σήμερα η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, προσερχόμενη στο Eurogroup που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως δεν υπάρχει καμία περίοδος χάριτος για την Ελλάδα ως προς την πληρωμή των μαζεμένων δόσεων προς το ΔΝΤ στο τέλος Ιουνίου (1,6 δισ. ευρώ).

Παράλληλα, επισήμανε πως το πρόγραμμα για την Ελλάδα πρέπει να είναι αξιόπιστο και να υποστηρίζεται από τους επενδυτές και τη διεθνή κοινότητα. Για το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας επισήμανε πως πρέπει να μεταρρυθμιστεί από την Ελλάδα και παράλληλα να προστατευτούν οι συνταξιούχοι. Μάλιστα, έκανε λόγο για «έξυπνη προσέγγιση» που πρέπει να έχει το θέμα από την Ελλάδα, το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη. Επισήμανε, δε, πως το ΔΝΤ εξακολουθεί να μετέχει στις συζητήσεις γύρω από το ελληνικό θέμα.

Όσο για το περιβόητο θέμα της παράτασης, μετά τις 30 Ιουνίου, της αποπληρωμής των δόσεων, τόνισε: «Η 30ή Ιουνίου είναι οριστική και καταληκτική ημερομηνία. Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος ενός ή δύο μηνών, όπως έχω ακούσει, ούτε δυνατότητα καθυστέρησης. Ελπίζω, όμως, ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί».