29 Ιουνίου 2015

ALERT! ΝΗΣΤΙΚΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΓΙΔΙΑ! Δεν θα γίνει σήμερα το μπρίφινγκ

Αύριο η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Σε μία ουσιαστικά προεκλογική περίοδο η κυβέρνηση αποφεύγει την ενημέρωση των πολιτών. Το μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, το οποίο επρόκειτο να γίνει σήμερα αναβάλλεται για αύριο Τρίτη.

Κάποιοι θύμιζαν ότι σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν -μια και επί της ουσίας πρόκειται για προεκλογική περίοδο και βρισκόμαστε έξι μέρες πριν το δημοψήφισμα- οι κυβερνήσεις, ακόμα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθιέρωναν καθημερινή ενημέρωση των πολιτών.

Σε πολλούς δεν προκαλεί εντύπωση η τακτική αυτή της κυβέρνησης που επιλέγει να ενημερώνει με ελεγχόμενα non papers στα οποία ουδείς μπορεί να θέσει ερωτήματα αντί της πάγιας διαδικασίας που ακολουθούν όλες οι χώρες της ενημέρωσης των δημοσιογράφων που θέτουν ελεύθερα τα ερωτήματά τους. Πολλοί λένε ότι η πρακτική της αποφυγής των ερωτημάτων στο πλαίσιο της επίσημης ενημέρωσης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο συνεχίζει την επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος δύο φορές την προηγούμενη εβδομάδα, σε δύο διαδοχικές συνόδους κορυφής στις Βρυξέλλες, απέφυγε να δώσει συνέντευξη Τύπου και αρκέστηκε σε μια μικρή δήλωση.

Γιατί θέλει η κυβέρνηση να αποφύγει τα δύσκολα ερωτήματα και επιλέγει την μη πραγματοποίηση του μπρίφινγκ;