11 Ιουνίου 2015

Χαμός στην επιτροπή για το χρέος: Οι βουλευτές της ΝΔ ξεβράκωσαν φιλοΣΥΡΙΖΑίο μάρτυρα της Ζωής

Την αντίδραση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η εμφάνιση πρώην συμβούλου του Μανουέλ Μπαρόζο στην Επιτροπή Αλήθειας για το λογιστικό έλεγχο του χρέους.
Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής καλεσμένος ήταν ο Philippe Legrain, πρώην συμβούλος του πρώην Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso.


Ο κ. Legrain στις περισσότερες τοποθετήσεις του, κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι λειτούργησαν αρνητικά ως προς το συμφέρον της Ελλάδας και υπέρ του συμφέροντος των τραπεζών της Γαλλίας και της Γερμανίας όταν έγινε το πρώτο μνημόνιο.

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει ότι αν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση χρέους η Ελλάδα πρέπει να απειλήσει με στάση πληρωμών - ακόμη και αν αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την έξοδό της από το ευρώ.

Όμως κάποιοι πιο... επιμελείς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βρήκαν ότι ο συγκεκριμένος οικονομολόγος στις αρχές Ιανουαρίου είχε γράψει άρθρο με τίτλο γιατί η Ελλάδα χρειάζεται τον ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει.

Με αφορμή αυτό το άρθρο επαναλαμβάνουν την κριτική τους προς την κ. Κωσταντοπούλου οτι στη συγκεκριμένη επιτροπή καλεί εκπρόσωπους μόνο των δικών της απόψεων για να προπαγανδίζει τις θέσεις της.