19 Ιουνίου 2015

Δεν υπάρχει σάλιο αλλά ο Καμμένος συνεχίζει να προαναγγέλλει εξοπλιστικά προγράμματα!

Υποσχέθηκε στους Γάλλους συνεργασία προκειμένου να προχωρήσουν τα εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη κρίσιμες διαβουλεύσεις για το μέλλον της χώρας μας στην Ευρωζώνη και ενώ τα σενάρια περί Grexit «φουντώνουν», ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος εμφανίζεται αμετανόητος και -για άλλη μια φορά- προκαλεί με τις δηλώσεις του.

Κι όμως, εν μέσω καταιγιστικών για την χώρα μας εξελίξεων, ο κ. Καμμένος δεν δίστασε να προαναγγείλλει νέα, εξοπλιστικά προγράμματα!

Αυτή τη φορά, ο υπουργός Άμυνας υποσχέθηκε στους Γάλλους συνεργασία, προκειμένου να προχωρήσουν τα εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια, ενώ παράλληλα πρότεινε να γίνει και συμπαραγωγή γαλλικών αεροσκαφών στην Ελλάδα.

Οι νέες, προκλητικές προτάσεις Καμμένου έγιναν κατά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι
την Παρασκευή με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν Ίβ Λε Ντριάν.

Μετά το τετ-α-τετ που είχε τον υπουργό Άμυνας της Γαλλίας, ο κ. Καμμένος προχώρησε και σε δηλώσεις κατά τις οποίες αποκάλυψε πως στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν όλα τα θέματα της αμυντικής συνεργασίας Γαλλίας-Ελλάδας.

«Είναι σημαντικό ότι η Γαλλία, εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι δίπλα στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως με τον κ. Λε Ντριάν αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συνέργιες όσον αφορά την εκπαίδευση και την ανταλλαγή Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα κοινά προγράμματα για την ανάπτυξη της τεχνολογίας στις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε τα εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια και παράλληλα να εμπλέξουμε την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία σε κοινές παραγωγές  με τη Γαλλική Αμυντική Βιομηχανία», ανέφερε στη συνέχεια και πρόσθεσε πως στα επίπεδα της κρατικής βιομηχανίας, η ΕΑΒ θα ξεκινήσει συνομιλίες για την συμπαραγωγή γαλλικών αεροσκαφών στην Ελλάδα.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο υπουργός, οι ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες θα εμπλακούν σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την ελπίδα του ότι τους επόμενους μήνες θα σταματήσουν τα φαινόμενα της έλλειψης διαθεσιμότητας.

«Βεβαίως ένα άλλο σημαντικό γεγονός είναι ότι προχωρήσαμε για τα υπό εξέλιξη αμυντικά προγράμματα σε συνεργασίες για να επιλυθούν θέματα που αφορούν προμήθειες στις οποίες υπάρχει τεράστια καθυστέρηση, υπάρχει μεγάλη ζημία του ελληνικού δημοσίου όπως τα ελικόπτερα NΗ-90 και παράλληλα πολλά από τα συστήματα είναι καθηλωμένα σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που προβλέπει η διαθεσιμότητα του ΝΑΤΟ», είπε και πρόσθεσε: «θα συνεχίσουμε τη συνεργασία και στη θάλασσα αλλά και στον αέρα και παράλληλα θα μπορέσουμε να επανενεργοποιήσουμε τις στενές σχέσεις των δύο χωρών».