20 Ιουνίου 2015

Γελάνε οι Τούρκοι με την "απειλή" της Μπέτυς στον Τσίπρα

Εκτενές θέμα και στην Τουρκία έγινε η δήθεν απειλή της συντρόφου του Αλέξη Τσίπρα ότι  θα τον εγκαταλείψει αν υποχωρήσει στους δανειστές, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η βρετανική συντηρητική εφημερίδα The Times.Η βρετανική εφημερίδα έγραψε  ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να έκανε αυτή την εξομολόγηση (προφανώς αστειευόταν!) στον Γάλλο Πρόεδρο κ. Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος με τη σειρά του φέρεται να τα είπε στο γαλλικό σατιρικό έντυπο Le Canard Enchaîné- εκτός βέβαια αν όλα είναι μια σάτιρα του εντύπου...

Ο Γάλλος Πρόεδρος φέρεται λοιπόν να είχε δηλώσει στη σατιρική εφημερίδα:

 «Μου είπε (σ.σ. ο Τσίπρας) ότι αν υποχωρήσει σε πολλές από τις απαιτήσεις της τρόικας, ρισκάρει όχι μόνο να "χάσει" το κόμμα του αλλά και τη σύντροφό του, που είναι σφόδρα πολέμια των δανειστών και πολύ πιο αριστερή από αυτόν».

Το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας σημειώνει ακόμα ότι η κ. Μπέτυ Μπαζιάνα έχει υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης με τον κ. Τσίπρα καθώς έχουν αρνηθεί να παντρευτούν σε εκκλησία όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα.

Ας δούμε λοιπόν τι γράφουν σχετικά οι τουρκικές εφημερίδες :

Η Cumhuriyet με τον τίτλο «Ο Τσίπρας είπε: ή το ΔΝΤ ή η σύζυγός μου», γράφει ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, που βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική θέση, είπε ότι στην περίπτωση που υπογράψει συμφωνία με το ΔΝΤ θα τον εγκαταλείψει η σύζυγός του. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι ευθύνες του είναι μεγάλες και τόνισε «Αναλάβαμε ευθύνη για να σταθούμε εναντίον των καταστροφικών πολιτικών που προβλέπονται για την Ελλάδα. Λέγεται - γράφει η εφημερίδα- ότι η σύζυγός του, με την οποία ο κ. Τσίπρας είναι χρόνια μαζί, είναι περισσότερο αριστερού χαρακτήρα από τον ίδιο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας The Times, η σύζυγος του κ. Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα, απειλεί τον κ. Τσίπρα στην περίπτωση που υπογράψει συμφωνία με το ΔΝΤ και την ΕΕ ότι θα τον εγκαταλείψει. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1987 και από την εποχή του σχολείου έλαβαν μέρος στις διαμαρτυρόμενες αριστερές ομάδες.

Η Bugun με τον τίτλο «Αν συμφωνήσεις με το ΔΝΤ, θα σε εγκαταλείψω», γράφει ότι υπήρξε ισχυρισμός πως η σύζυγος του Έλληνα Πρωθυπουργού είπε στον κ. Τσίπρα, με τον οποίο είναι από το 1987 μαζί, ότι σε περίπτωση που υπογράψει συμφωνία με το ΔΝΤ και την ΕΕ, θα τον εγκαταλείψει.

Η Aksam κάνει αναφορά στο ίδιο θέμα με τον τίτλο «Αν υπογράψεις συμφωνία θα σε εγκαταλείψω» και τονίζει ότι σύμφωνα με είδηση της εφημερίδας The Times, η σύζυγος του κ. Τσίπρα απείλησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι σε περίπτωση που υπογράψει συμφωνία με το ΔΝΤ και την ΕΕ, θα τον εγκαταλείψει.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Hurriyet, με τον τίτλο «ή ΔΝΤ ή Μπέτυ» και γράφει ότι η σύζυγος του Έλληνα Πρωθυπουργού απείλησε τον κ. Τσίπρα ότι θα τον εγκαταλείψει στην περίπτωση που υπογράψει συμφωνία.

Η Vatan αναφέρεται στο ίδιο θέμα, με τον τίτλο «Αν πω ναι στην ΕΕ, η σύζυγός μου θα με εγκαταλείψει».

Τέλος στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η Turkiye με τον τίτλο «Στην περίπτωση που συμφωνήσει με την ΕΕ, η κ. Τσίπρα θα εγκαταλείψει το σύζυγό της».

http://www.onalert.gr/stories/i-apeili-tis-bettys-ston-tsipra-thema-stin-tourkia/43206