25 Ιουνίου 2015

Τζάμπα το επαναστατικό σακάκι με την κόκκινη ρίγα-Κανείς δεν ασχολήθηκε με τον Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες

Δεν ήταν στα καλύτερά του χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Εδειχνε έξω από τα νερά του και το κλίμα στο Eurogroup δεν είχε τίποτα φιλικό γι' αυτόν, αλλά ούτε για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που τον ακολουθούσε κατά πόδας.
Τίποτα δεν θύμιζε η παρουσία του Γιάνη Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες την παλιά καλή εποχή, που κάθε του εμφάνιση ήταν κι ένα επικοινωνιακό γεγονός μεγατόνων στους ευρωπαϊκούς κύκλους. Η παρουσία του πέρασε απαρατήρητη, αφού η διαπραγμάτευση βρισκόταν στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα.

Πιθανότατα, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών θέλησε χθες να υποδηλώσει ότι βρέθηκε στο Eurogroup για να δώσει μια ακόμη επαναστατική παράσταση, γι' αυτό ξαναφόρεσε το μαύρο σακάκι με την κόκκινη ρίγα που τον έχει κάνει διάσημο.

Ωστόσο, ούτε τα βεβιασμένα χαμόγελα, ούτε οι άγριες ματιές προς τον Πιερ Μοσκοβισί, ούτε η απομόνωση στην οποία βρέθηκαν εκείνος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, καθισμένοι δίπλα-δίπλα, σε μεγάλη αμηχανία, μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι η μεγαλειώδης εποχή της επικοινωνιακής θύελλας Βαρουφάκη πέρασε ανεπιστρεπτί.









Πηγή φωτογραφιών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS