03 Ιουνίου 2015

Μυστήριο με την παρουσία Ντάισελμπλουμ στη συνάντηση Τσίπρα- Γιούνκερ: Είναι στο κτίριο της Κομισιόν

Μία αίσθηση έντασης υπάρχει στο κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, πριν από την κρίσιμη αποψινή συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σχολιάζει ο Guardian.

Ένα από τα θέματα που την προκαλεί, το μυστήριο με την παρουσία του Γερούν Ντάισελμπλουμ, κάτι πουν συζητείται από το πρωί. Πάντως, ο Ολλανδός είναι ήδη στο κτίριο της Κομισιόν, όπως έγραψαν δημοσιογράφοι στο Twitter. Μάλιστα, ανάρτησαν και βίντεο, στο οποίο ο επικεφαλής του Eurogroup διασχίζει το δρόμο για να μπει στο κτίριο της Κομισιόν, ενώ είναι περιτριγυρισμένος από ρεπόρτερ, για να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα, όπως έγραψαν.

«Χρειάζεται ακόμη σκληρή δουλειά», δήλωσε προσερχόμενος ο Ντάισελμπλουμ, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ. Οταν ρωτήθηκε για το αν αναμένεται συμφωνία απόψε, απάντησε ότι η συνάντηση του Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι σημαντική αλλά δεν θα ληφθούν αποφάσεις.

Νωρίτερα, ξένοι δημοσιογράφοι και πρακτορεία μετέδωσαν αρχικά ότι ο επικεφαλής του Eurogroup θα παραστεί, αλλά στη συνέχεια το διέψευσε το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times έγραψε στο Twitter ότι ο Ντάισελμπλουμ είχε προσκληθεί στη συνάντηση, αλλά δεν τον ήθελε ο Ελληνας πρωθυπουργός.